BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Atasoy tutuklandı----

Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Atasoy tutuklandı

Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Atasoy tutuklandı
09 Temmuz 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

İtirafçı olduktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan eski Tuğgeneral Atasoy, tanık olarak dinlendiği mahkemede itiraf içeren beyanlarını inkar etmesinin ardından tutuklandı.

Hakkındaki yakalama kararının ardından gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Serdar Atasoy, "silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuksuz yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

Emekli tuğgeneral rütbesini FETÖ elebaşının taktığını itiraf etti.

Sınavda sorulabilecek soruların bulunduğu testlerin ve mülakatta sorulabilecek soruların örgüt tarafından Serdar Atasoy'a verildiği belirtilen iddianamede, şüphelinin 1995-1996 yıllarında Tuzla Piyade Okulunda eğitim aldığı süreçte Altunizade'de bulunan FEM dershanesinin en üst katında örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğü, elini öptüğü ve Gülen'in kendisine teğmen rütbesini taktığı anlatıldı.

Kurmaylık sınavı tarihinden birkaç gün önce mahrem imamın şüpheliyi, İstanbul Kavacık'ta bir eve çağırarak, kendisi ile birlikte 5 rütbeliye kurmaylık sınavı askeri kültür ve genel kültür sorularının büyük bir kısmının verildiği belirtilen iddianamede, Atasoy'un sınav sorularını almasıyla kurmaylık sınavını kazandığı vurgulandı. 

"Şüphelinin cevap kağıdını içerik itibariyle başkalarını aldatacak şekilde sahte olarak düzenlendiği, oluşturduğu sahte belgeyi hile unsuru olarak kullanıp kamu kurumu niteliğindeki Genelkurmay Başkanlığını aldatarak sınava giren diğer adaylar zararına ve kendi yararına olacak şekilde sınavı kazandığına dair resmi belgeyi düzenlettirdiği tespit edilmiştir. Sınavı kazanmasıyla Harp Akademisi tarafından düzenlenen kurstan mezun olup akabinde kurmay olduğu, usulsüzce atandığı kamu görevi nedeniyle haksız şekilde fazla maaş alarak kamuyu zarara uğrattığı, bu şekilde şüphelinin üzerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecilik ve ile zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği belirlenmiştir."

İddianamede Atasoy'un bu suçlardan 32,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

28 Şubat davasında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın cezaları onandı