BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiEricsson'a 206 milyon dolar para cezası----

Ericsson'a 206 milyon dolar para cezası

Ericsson'a 206 milyon dolar para cezası
03 Mart 2023 - 08:31 www.finansgundem.com

Ericsson, ABD'de savcılık anlaşmasını ihlal ettiği için 206 milyon dolar ödeyecek

İsveçli telekom devi Ericsson, ABD'li savcılarla 2019'da yaptığı ve telekomünikasyon firmasının Irak, Çin ve Cibuti'deki faaliyetleriyle ilgili bilgileri düzgün bir şekilde ifşa etmesini gerektiren bir anlaşmayı ihlalinni ardından 206 milyon dolar para cezası ödeyecek ve suçunu kabul edecek.

ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan savunma anlaşması, IŞİD'e Irak'taki faaliyetleri aracılığıyla yapılan olası ödemelerle ilgili bir skandalın ardından gündeme geldi.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, telekomünikasyon firmasının Çin, Vietnam ve Cibuti'de yıllarca süren yolsuzluk iddialarına ilişkin bir soruşturmayı çözmek için 2019'da ertelenmiş bir kovuşturma anlaşmasına (DPA) girdikten sonra faaliyetlerini ifşa etmekte yetersiz kaldığını bildirdi.

DPA kapsamında Adalet Bakanlığı, Ericsson'un ağır bir ceza ödemesi, sıkı iç kontroller uygulaması, ABD yasalarına uyması ve devam eden soruşturmalarda tam işbirliği yapması halinde davayı üç yıl süreyle ertelemeyi kabul etmişti.

Adalet Bakanlığı, "Ericsson, anlaşmanın işbirliği ve açıklama hükümlerini ihlal ederek DPA'yı ihlal etti." açıklamasını yaptı.

Ericsson'ın Vonage'ı satın alma süreci tamamlandı

 

Ericsson'a ABD’den ek para cezası

 

Ericsson'un DEAŞ'a rüşvet verdiği ortaya çıktı

 

Ericsson'un zararı bekletiyi aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)