BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEricsson'a ABD’den ek para cezası ----

Ericsson'a ABD’den ek para cezası

Ericsson'a ABD’den ek para cezası
14 Nisan 2022 - 17:33 www.finansgundem.com

İsveçli telekom devi Ericsson bugün, Irak'ta DEAŞ'a rüşvet verdiği iddiaları nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı'na muhtemelen yeni para cezaları ödemek zorunda kalacağını açıkladı.

Ericsson'un CEO'su Borje Ekholm, bazı Ericsson çalışanlarının Irak'ta DEAŞ’ın kontrol ettiği bölgelerde kara yoluyla seyahat edebilmek adına rüşvet vermiş olabileceğini kabul etti. Açıklama, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu tarafından, Ericsson'un 2019 yılına dayanan ve hiç yayınlanmayan bir iç soruşturmasını ortaya çıkaran bir raporun yayınlanmasından önce geldi. İç soruşturma, şirketin Irak'taki operasyonlarında 2011 ve 2019 yılları arasında yolsuzluk meydana gelmiş olabileceğini gösterdi.

Ekholm, Ericsson’un ABD Adalet Bakanlığı ile işbirliği yapmaya kararlı olduğunu söyledi. CEO, “Bu sorunların çözülmesi, (ABD) Adalet Bakanlığı'nın, boyutu şu anda güvenilir bir şekilde belirlenemeyen ek nakit ödemeleri içermesi muhtemel bir dizi adıma yol açabilir” dedi. İsveçli şirketin hisseleri Şubat ortasından bu yana değerinin dörtte birini kaybetti.

Ericsson, 2019'da Cibuti, Çin, Vietnam, Endonezya ve Kuveyt'teki yolsuzluk davalarında ABD makamlarına 1 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Ekholm, şirketin Irak'ta olanlar hakkında ‘söyleyebileceklerinin sınırlı’ olduğunu bildirdi.

Ericsson, gelir beyanında net karın yüzde 8 kayıpla 2,9 milyar İsveç kronuna (280 milyon euro veya 307 milyon dolar) düştüğünü açıkladı.

Şirket geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya'daki faaliyetlerini askıya alma maliyetlerini karşılamak için 900 milyon kron tahsis edeceğini duyurdu. Ericsson'un yılın ilk çeyreğinde satışları beklentileri aştı, ancak 4,7 milyar kronluk işletme karı, analistlerin tahminlerinin altında kaldı.

Ericsson'un DEAŞ'a rüşvet verdiği ortaya çıktı

 

Ericsson Türkiye'de üst düzey atama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)