BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Görmez'e makam aracı söylemi----

Erdoğan'dan Görmez'e makam aracı söylemi

Erdoğan'dan Görmez'e makam aracı söylemi
10 Mayıs 2015 - 21:47 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in makam aracıyla ilgili eleştirilere tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'nın ardından Belçika'daki gençlik buluşması etkinliğinde konuştu. Erdoğan isim vermeden HDP'yi eleştirip HDP ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki atışmayı yorumladı. Cumhurbaşkanı,  eleştiriler üzerine makam aracını bırakacağını açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e "Çıkmışlar, Diyanet İşleri Başkanı'nın arabasıyla uğraşıyorlar. Kusura bakmasın Diyanet İşleri Başkanım, eğer benim haberim olsa ben derdim ki, 'Sakın bu arabayı verme.' O makam, bu tür bir arabaya fazlasıyla layık." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke çapında açılışlarda yaptığı konuşmaların HDP tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet edilmesine ise şu karşılığı verdi:

"Konuşmalar yapıyorum, YSK'ya şikayet ediyorlar. 'Cumhurbaşkanını yasaklayın, meydanlara çıkmasın'. Bir, iki, üç müracaat ettiler, hepsinden de oy birliğiyle ret aldılar. Bunlar anayasayı da bilmiyor. Anayasayı açıp okuyun, acaba cumhurbaşkanı nerede suç işler? Cumhurbaşkanının vatana ihanetten başka suçu yoktur. Meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem. Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım."
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş11 Mayıs 2015 08:41

    Elinde kitap dolaşıyorsun, içini açıp bak bakalım lüks ile ilgili, tevazu ile ilgli ne yazıyor orada..

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM10 Mayıs 2015 22:10

    Doğrudur; R.t.Erdoğan GÖRMEZ.

  • muhterem10 Mayıs 2015 21:55

    alışılmış olma da yandaş da olma be muhterem

  • yayaya10 Mayıs 2015 21:54

    bunun makam mevki ile alakası yok fakir olan bir halk var ve halkın parasını israf eden lüks içinde yaşayan siyasiler, bürokratlar var. mevzu bu, diyanet islam temsilidir, islam ise fazilet ve sadelik dinidir. başımızdakiler din tüccarı olmasa halk bunca fakir iken bunca israf yapar mı?