BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yaratıklar!----

Erdoğan: Yaratıklar!

Erdoğan: Yaratıklar!
07 Mayıs 2013 - 20:20 www.finansgundem.com

Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Baniyas kentinde yaşanan olayları şiddetle kınadığını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Muradiye Kültür Vakfı Gönüllü Elçiler Projesi kapsamında Koruyucu Aile Tanıtım Programı düzenledi. Rixos Oteli'ndeki programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Muradiye Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Kalfaoğlu ve vakıf üyeleri katıldı.
GÖRME ENGELLİLERİN İLAHİLERİ DUYGULANDIRDI
Program, Şeyh Edebali Yatılı Kuran Kursu'nda eğitim gören işitme ve görme engelli çocukların ezgi ve ilahi okumaları ile başladı. İşitme ve görme engelli çocukların ilahi ve ezgileri Nevin Gökçek ve salondaki katılımcıları duygulandırdı. Gökçek gözyaşlarına hakim olamadı. İlahi ve ezgi okumalarının ardından Emine Erdoğan ,Nevin Gökçek'ten öğrencilerle ilgili bilgi aldı. 7. sınıf öğrencisi Bilal Taha Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Gönüllü Elçiler Projesi'nin tanıtım videosu gösterildi.
Koruyucu aile sayısını artırmak amacıyla Emine Erdoğan'ın desteği ile 2013 yılında gönül elçisi programını başlattıklarını belirten Aile ve Sosyal politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, "Kendisine minnettarız. Gönül Elçisi Projesi Türkiye'nin en önemli sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Gönül elçilerimizin sayısı 495 bine ulaştı. 81 ilde aynı anda başlayan projeye vali eşlerinin himayesinde bin 759 toplantı yapıldı. Sadece koruyucu aileyi anlatmak için. Bunun sonunda 2 bin 479 koruyucu aile başvurusu yapıldı. Şu anda 622 ailenin başvurusu uygun bulundu. Sadece 4 ayda 699 çocuğu koruyucu ailelerin yanına yerleştirdik." diye konuştu.
Çocukların bir aile içinde, bir sevgi yumağı içinde yetişmesinin önemli olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Gönüllü koruyucu aile çalışması, bu kapsamda yurtlarımızdaki pırıl pırıl çocuklarımızın sıcacık yuvalara ve şefkatli ellere kavuşması için başlatıldı. Çok şükür kısa bir sürede gereken ilgiyi de gördü." dedi.
SURİYE'DE 2 YILDA 100 BİNE YAKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ
2 yılı aşkın bir süredir Suriye'de çok kanlı bir sürecin yaşandığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Şu ana kadar 100 bine yakın insan hayatını kaybetti. 2 milyondan fazla insan evinden, yerinden yurdundan edildi. Maalesef bu süreci en acı yaşayanlar, en yoğun şekilde yaşayanlar yine çocuklar, yine kadınlar oldu. Nice çocuk anne babalarının gözleri önünde can verdi. Nice anne biricik yavrularının önünde hayata gözlerini yumdu. Çocuklar babalarının acı şekilde ölümüne şahitlik ettiler. Suriye'nin çocuklarında, o çocuk kalplerinde bir ömür boyu silinmeyecek yaralar açıldı."
Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Baniyas kentinde insanlık tarihinin en acı katliamlarından birinin yaşandığını vurgulayan Emine Erdoğan şöyle konuştu: "Baniyas'ta ağır silahlarla, toplarla, mermilerle 250 ile 1000 kişi arasında sivil kardeşimiz katledildi. Baniyas'tan gelen haberler ve fotoğraflar tahammül edilebilir gibi değil. Özellikle çocukların, o masumların, o suçsuz tertemiz canların kafalarına kurşun sıkılmak suretiyle öldürüldüğü görülüyor. Abi, kardeşinin önünde vurularak öldürülmüş. Kardeş, küçücük ablasının gözü önünde vurulmuş. Anneler çocuklarına sarılmış halde, babalar yavrularının gözü önünde katledilmiş. Bu masum insanları katletmek yetmemiş bir de yakmışlar. İnanın insanlığın kabul etmeyeceği, kalbinde insanlıktan zerre duygu taşıyan birinin yapmayacağı bir vahşete imza atılmış. Çocuklara silah doğrultan, anne babalarının, kardeşlerinin yanında çocuk katleden biri inanın insan olamaz. Çocuklarının gözü önünde anne babaları katleden biri insan olamaz, insanlıktan nasibini almış olamaz. Bu katliamı, bu soykırım girişimini şiddetle kınıyorum. Baniyaslı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Baniyas'ın masum çocuklarının bizleri affetmesini temenni ediyor, Suriyeli kardeşlerimize de sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah bu insanlık dışı zulüm bir an önce biter. İnşallah bu insanlıktan nasibini alamayan yaratıklar bir an önce cezalarını bulurlar. Kardeşleri olarak Suriyelilere her zaman dua ediyoruz ve edeceğiz."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)