BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnver İbrahim'den Güney Çin Denizi için diyalog çağrısı----

Enver İbrahim'den Güney Çin Denizi için diyalog çağrısı

Enver İbrahim'den Güney Çin Denizi için diyalog çağrısı
05 Nisan 2023 - 16:37 www.finansgundem.com

Malezya Başbakanı İbrahim, Güney Çin Denizi konusunda uzun zamandır devam eden anlaşmazlığın çözümü için diyalog çağrısında bulundu.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Güney Çin Denizi bölgesinde hak iddialarının kolay bir çözümü bulunmadığını ancak sorunun "aşılmaz" olmadığını belirtti.

Güney Çin Denizi meselelerinin "bu kadar çekişmeli" olmaması gerektiğini vurgulayan İbrahim, farklılıkları çözmek için bölgede pay sahibi olduğunu iddia eden diğer Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üye devletleriyle diyalog çağrısı yaptı.

İbrahim, Çin'in diyaloglara girme ve konunun doğru bir şekilde anlaşılmasını teşvik etmeyi kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Yüzde 95'te anlaştığımız, yüzde 5'te anlaşamadığımız şeyler sorun yaratmamalı." diye konuştu.

Güney Çin Denizi anlaşmazlığı hakkında

Güney Çin Denizi, kıyıdaş ülkelerin İkinci Dünya Savaşı'nın ardından bağımsızlıklarını kazanmasından bu yana egemenlik ihtilaflarına konu oluyor.

Çin, ilk kez 1947'de yayımladığı haritayla Güney Çin Denizi'nin yüzde 80'inde egemenlik iddiasında bulunuyor. Filipinler, Vietnam, Brunei ve Malezya gibi kıyı komşusu ülkeler de bölgede hak iddia ediyor.

Çin'in bölgedeki ihtilaflı adalarda askeri üsler inşa etmesi ve sivil gemi filolarını uzun süreli bulundurmasına bölge ülkelerinin yanı sıra ABD karşı çıkıyor.

Filipinler, Güney Çin Denizi uyarısı yaptı

 

Güney Çin Denizi'nde gerginlik büyüyor

 

Çin'den Güney Çin Denizi'nde gövde gösterisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)