BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den Güney Çin Denizi'nde gövde gösterisi----

Çin'den Güney Çin Denizi'nde gövde gösterisi

Çin'den Güney Çin Denizi'nde gövde gösterisi
02 Mayıs 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Çin'in Şandong uçak gemisi görev grubu, Güney Çin Denizi'nde tatbikat düzenledi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusundan yapılan açıklamada, Şandong uçak gemisinin Güney Çin Denizi’nde tatbikat gerçekleştirdiği bildirildi.

Donanma Sözcüsü Gao Şiuçıng, tatbikatın meşru olduğunu ayrıca ulusal egemenliği ve güvenliği muhafaza etmenin yanı sıra bölgesel barış ve istikrarı korumanın bir parçası olduğunu belirtti.

Gao, "Diğer ülkelerin buna objektif ve akılcı şekilde bakacağını umuyoruz. Gelecekte Çin donanması planlandığı gibi benzer tatbikatlar yapmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Güney Çin Denizi anlaşmazlığı

Çin, 1947'de yayımladığı haritayla egemenlik ihtilaflarının yaşandığı Güney Çin Denizi'nin yüzde 80'i üzerinde hak iddiasında bulunurken yer altı kaynakları açısından zengin bölgede başta Filipinler olmak üzere aralarında Vietnam, Brunei ve Malezya'nın da bulunduğu komşu ülkelerle egemenlik tartışmaları yaşıyor.

Pekin yönetiminin, Güney Çin Denizi'ndeki egemenlik iddiasına dayanarak adalara üsler inşa etmesine, bölge ülkelerinin yanı sıra ABD de karşı çıkıyor.

Uluslararası kamuoyunda "Paracel" ve "Spratly" olarak bilinen takımadalar, Vietnam tarafından "Hoang Sa" ve "Truong Sa", Çin tarafından ise "Şişa" ve "Nanşa Çündao" olarak adlandırılıyor.

Uluslararası Tahkim Mahkemesi, 2016'da Filipinler'in başvurusuyla Çin'in, Güney Çin Denizi'nde tek taraflı egemenlik taleplerinin yasal zemini olmadığına karar vermişti.

Saf İngilizler Çin'in ekmeğine yağ sürüyor

 

Çin’den fintek şirketlerine sert uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)