BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEngin Civan’ın bir davası reddedildi----

Engin Civan’ın bir davası reddedildi

Engin Civan’ın bir davası reddedildi
26 Mayıs 2014 - 16:43 www.finansgundem.com

Emlak Bankası genel müdürüyken rüşvetten hüküm giyen Engin Civan ile ilgili mahkemeden şok karar

Engin Civan adı bir döneme damgasını vurmuştu. İşadamı Selim Edes ile birlikte 1990’lı yılların başında rüşvetin simge ismiydi.

Edes’in dönemin Emlak Bankası’na sattığı araziden doğan alacağını tahsil edebilmek için genel müdür engin Civan’a rüşvet verdiğini itiraf etmesi ile başlayan süreçte, Türkiye kamuoyu, silahlı saldırıdan rüşvete, mafyanın, tetikçilerin, cumhurbaşkanının eşi ve kızının adlarının karıştığı onlarca olayı art arda yaşadı.

Turgut Özal’ın prensleri arasında olan Civan, rüşvetten 7,5 yıl hapis cezası aldı. Tahliye olduğunda ABD’ye gitti. Para cezasını ödemediği için ABD’de tutuklandı, ardından serbest bırakıldı. Halihazırda ABD’de yaşadığı sanılıyor.

Arkasında çok sayıda süren davası vardı. Geçenlerde öğrendik ki hakkında açılan davalardan biri düştü. İstanbul Üçüncü Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 22 yıldır süre bir davada ‘red’ kararı çıktı. Mahkeme, dava giderlerini, davacı taraf olan tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın  ödemesine hükmetti. (Ekonomist)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)