BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEn sıkıcı ve en heyecanlı 5 meslek----

En sıkıcı ve en heyecanlı 5 meslek

En sıkıcı ve en heyecanlı 5 meslek
23 Mart 2022 - 18:03 www.finansgundem.com

Yeni bir araştırmaya göre, finansla ilişkili meslekler genellikle kazançlı olsa da söz konusu sektörde çalışanlar toplum tarafından genellikle sıkıcı ve yetersiz görülüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de Essex Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, beş farklı deneyde 500'den fazla kişiye en "sıkıcı" olarak gördükleri kariyerleri ve bu işleri yapan insanlarla hangi özellikleri ilişkilendirdiklerini sordu. CNBC’nin haberine göre çalışma bu ayın başlarında Kişilik ve Sosyal Psikoloji Bülteni'nde yayınlandı.

Araştırmada finans sektörü ezici bir çoğunlukla dünyanın en sıkıcı endüstrisi olarak etiketlendi. Finansla ilişkili meslekler "en sıkıcı" pozisyonlar arasındaki ilk beşin dördünü oluşturdu. Üstelik rapora göre, bu "sıkıcı" işleri işgal edenlerin toplum tarafından yetkin görülmemesi araştırmacıları dahi şaşırttı.

Çalışmanın ortak yazarı ve üniversitenin psikoloji bölümünde kıdemli öğretim görevlisi olan Wijnand Van Tilburg geçen hafta yaptığı açıklamada, "Muhasebecilerin sıkıcı olarak görüleceğini tahmin ederdim. Ancak nüfuzlu ve vergi beyannamenizde iyi bir iş yapmak için mükemmel insanlar olarak görüleceğini düşünürdüm" dedi.

Tilburg, basmakalıp bir biçimde "sıkıcı insanların" genellikle sevilmediklerini ve genellikle çevrelerindeki insanlar tarafından, büyük ölçüde haksız önyargılar nedeniyle, uzakta tutulduğunu söyledi.

Tilburg, insanlar hakkındaki algılarınızın zamanla kesinlikle değişebileceğini, ancak "sıkıcı" olarak adlandırılan insanların kendilerine yönelik klişeleri yanlışlayabilme fırsatına sahip olamadığını söyledi. Araştırmacı "İnsanların onlardan kaçınmayı seçmeleri, sosyal ortamda dışlanmalara yol açabilir ve yalnızlığı artırabilir ve bu insanların yaşamları üzerinde gerçekten olumsuz bir etkiye yol açabilir" dedi.

Araştırmada yer alan en sıkıcı 5 meslekse aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Bu "sıkıcı" işlerden bazıları "en heyecan verici" işlerden daha fazla ödeme yapma eğiliminde. Araştırma şirketi Payscale'e göre, bir veri analisti için ortalama maaş yılda yaklaşık 62.754 dolar. Buna karşın Glassdoor verilerine göre sahne sanatlarındaki bir kişinin yıllık ortalama kazancı ise 10 bin doların biraz üzerinde. Diğer bir deyişle veri analistleri en heyecanlı meslek olarak görülen sahne sanatlarından 50 bin doların üzerinde daha fazla yıllık getiri sağlıyor.

İşte metaverse ile birlikte gözde olacak meslekler!

 

Gerçek zamanlı ödemeler kriptoyu gölgede bırakacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)