BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEn kötü ay şubat çıktı----

En kötü ay şubat çıktı

En kötü ay şubat çıktı
03 Şubat 2013 - 23:25 www.finansgundem.com

Araştırmalara göre şubat ayında uyku için fazladan 10 dakika zaman harcıyoruz

Uzmanlar yılın hangi ayının uyku için kötü olduğunu tespit etti. Buna göre şubat ayı uyku için en kötü ay. Uzmanlara göre şubat ayının en kötü olmasının birçok sebebi var.
İngiltere'de 21 bin yetişkin üzerinde geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Büyük Britanya Uyku Araştırmaları tarafından yapılan incelemede gelecek kışın başlamasına kadar şubat ayının uyku için en kötü ay olacağını belirti. Karanlık günler, uzun geceler ve ısınma sorununun uykuyu kötü etkileyen unsurlar olduğu açıklandı.
Sleepio'nun sponsorluğunda yapılan araştırmada bilişsel davranış teknikleri kullanıldı. Dail Mail'in haberine göre Prof. Colin Espie "Bu sonuçlar gösterdi ki yılın bu dönemi insanlar daha kısa ve daha karanlık bir deneyim yaşıyorlar. Baharla birlikte kötü uykuyu bırakıp iyi bir uykuya yelken açıyoruz" dedi.
Araştırmaya göre şubat ayında en az 8 dakika uyku uyumak daha fazla zaman harcıyoruz. Şubat için 56-59 fazla uyku için zaman harcanırken bu martta 48-49 dakika oluyor. Uzmanlar şubat ayında enerji seviyesinin düşük olmasında da bunun entek olduğu belirtiliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)