BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn eski banka sermaye yükseltmek istiyor----

En eski banka sermaye yükseltmek istiyor

En eski banka sermaye yükseltmek istiyor
03 Kasım 2014 - 12:01 www.finansgundem.com

Dünyanın en eski bankası olan Paschi AMB testi ile tespit edilen açığı kapamak için sermayesini yükseltmeye hazırlanıyor

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) stres testinden kalan 25 bankadan biri olan Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, incelemeler sırasında tespit edilen 2.1 milyar euroluk (2.6 milyar dolar) açığı sermayeyi artırarak kapamayı planlıyor.

2009’dan bu yana iki kez kurtarılan banka, yeni bir devlet yardımı almayı veya hali hazırda hükümete satılmış olan tahvilleri hisse senedine çevirmeyi değerlendirmediği açıklamasında bulundu. Yatırımcılara yeni hisse satışlarının yapılmasına ek olarak, banka sermaye tamponunu desteklemek için finansal varlıkları elden çıkarabileceğini de belirtti.

Bankanın hisseleri, AMB’nin 26 Ekim’de inceleme sonuçlarını açıklamasının ardından yüzde 39 düşüş göstermişti. Hisse senedi, bugün Milano’da yüzde 4.2 kadar değer kaybetti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)