BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'En az 6 ay ertelenmeli'----

'En az 6 ay ertelenmeli'

'En az 6 ay ertelenmeli'
25 Eylül 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, POS'lu yazar kasa uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, seyyar POS cihazı kullananlar için POS’lu yazarkasa uygulamasının 1 Ekim’de yürürlüğe gireceğini belirterek, uygulamanın en az 6 ay daha ertelenmesini istedi. Palandöken, “En önemlisi eldeki eski yazar kasalar uygun fiyatla firmalar tarafından alınarak değerlendirilmeli” dedi.
Seyyar POS cihazı kullananlar için POS cihazının değiştirme konusunda son günün 30 Eylül olduğunu ifade eden Palandöken, yaptığı yazılı açıklada piyasada yeterince fiyat rekabeti olmadığını, hala fiyatların yüksek olduğunu dile getirdi. Maliye Bakanlığı’nın tanıdığı 3 aylık geçiş sürecinin ardından 1 Ekim itibariyle yeni nesil POS cihazının kullanımı başlayacağını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:
“Kış gelmiş, okullar açılmış, masraflar artmışken sermayesi kadar değişime para harcayacak esnafın durumu kalmadı. Bunun için de vergi ayı olan Mart’ın sonuna bırakılmalıdır.”
BİN 200 TL’YE VARAN CEZALAR UYGULANACAK
Yazarkasalı POS cihazı uygulamasını genel anlamda ilk uygulayan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Palandöken, bu kararla 3 milyon cihazın değişime gireceğini bildirdi. Uygulamanın kayıt dışılığı azaltacak, milyarlarca TL vergi artışı sağlayacak olmasının olumlu olduğunu belirten Palandöken, “Ama POS cihaz fiyatları esnaf için hala yüksek gidiyor. En önemlisi POS cihazlarını yeni nesil cihazlarla değiştirmeyenler içinde bin 200 TL’ye varan cezalar uygulanacak. Bunun içinde esnafımızı uyarıyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)