BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak yatırımlarının 5 altın kuralı----

Emlak yatırımlarının 5 altın kuralı

Emlak yatırımlarının 5 altın kuralı
04 Ağustos 2021 - 16:15 www.finansgundem.com

Emlak yatırımı yaşamak için bir ev satın almaktan çok daha fazlası. Emlak yatırımları gelir sağlayacak bir mülk edinmek için de yapılabilir. En doğru emlak yatırımı kararlarını almanın 5 altın kuralı var.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emlak yatırımı yalnızca içinde yaşamak için bir ev satın almaktan ziyade, ileride gelir sağlayabilecek bir mülk almak anlamına da gelebilir. Bu durum ise bir ev satın aldıktan sonra tadilat yaparak, aldığınızın üzerinde bir fiyata satmak anlamına da gelebilir. Aynı zamanda emlak yatırımı yapanlar satın aldıkları evi kiraya vermeyi de düşünebilir. Bazı durumlarda ise büyük emlak yatırımlarından sağlanan kira gelirleri, mülkü satın almak için yapılan yatırımdan çok daha büyük bir getiri sağlayabilir. Bu yatırımların maliyeti oldukça yüksek olduğu için, doğru kararı vermek de büyük önem taşıyor.

1. Bir danışman bulun

Birçok yatırımda olduğu gibi, bu alanda uzmanlık sahibi birinden tavsiye almak emlak yatırımlarında da oldukça önemli. Emlak şirketi Realty ONE CEO’su Kuba Jewgieniew, “bugünün koşullarında emlak yatırımı yapmak istiyorsanız, bir danışman bulmanızı tavsiye ederim” diyor. Jewgieniew bu alanda tecrübe sahibi insanların edindiği deneyimlerin, yatırımcıların hata riskini azaltacağını düşünüyor.

2. İnsanların hangi bölgelere taşındığına dikkat edin

Pandemi insanların yaşamayı tercih ettiği bölgelerin önemli ölçüde değişmesine neden oldu. Jewgieniew, “ofislerde çalışan insan sayısının azalması ve birçok insanın yaşam biçimlerini gözden geçirmeye başlamasıyla birlikte daha önce popüler olmayan bölgelerin yükselişe geçtiğini görüyoruz” dedi.

Açıklamasının devamında, “giderek daha fazla insan daha az parayla daha büyük bir evde yaşamak için banliyölere taşınıyor, bu alanlara ilgi arttıkça ev fiyatları da yükseliyor” ifadesini kullandı. Ev fiyatlarının yüksel olduğu bölgeler ise Jewgieniew’e göre daha yüksek getiri sağlama potansiyeli taşıyor.

Bu nedenle emlak yatırımı yapacak kişilerin insanların ilgi gösterdiği bölgeleri iyi değerlendirmesi gerekiyor.

3. Yatırım yapılacak bölgenin nasıl değişeceğini göz önünde bulundurun

Jewgieniew alışveriş merkezlerine yakın olan bölgelerdeki apartman dairelerinin ve butik otellerin yakın zamanda e-ticaretin yükselişiyle birlikte popülerliğini yitireceğini düşünüyor. Jewgieniew, “Amazon gibi dev perakendecilerin bu alışveriş merkezlerini alarak, dağıtım merkezlerine dönüştüreceğini tahmin ediyorum. Bu da bu bölgelerde istihdamın yükselmesi anlamına gelecek” dedi. 

Açıklamasının devamında, “bu apartman dairelerinin bir çoğu da yeni iş gücüne yaşam alanı sağlamak için ucuz emlaklar haline dönüşmesini bekliyorum” ifadesini kullandı. Jewgieniew emlak yatırımı yapacak kişilerin, yatırım yapılacak bölgenin on yıl sonraki durumunu tahmin etmesi gerektiğini düşünüyor.

4. Yatırım yapmadan önce bir iş planı oluşturun

Satın almayı düşündüğünüz bir emlaka fiyat teklifi vermeden önce yapacağınız satın alımdan kar sağlamak için ne kadar para harcayabileceğinize yönelik bir finansal planlama yapın. Jewgieniew, “emlak yatırımı yapmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey hesap yapmak olacaktır” dedi. Bu yalnızca ne kadar paranız olduğu ve satın alacağınız emlakın ne kadar gelir sağlayacağıyla ilgili değil. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre faiz oranları, doluluk oranı ve alıcı arayan emlak sayısı da göz önünde bulundurmanız gereken faktörler arasında.

5. Satın aldığınız evi tadilata sokmak için acele etmeyin

Jewgieniew, “bir yıl önce çok daha farklı bir şey söylerdim ancak satın aldığınız evi tadilata sokup satmak için acele etmeyin” dedi. Açıklamasının devamında, “yaptığınız alımı uzun vadeli düşünün ve nakit akışına odaklanın” ifadesini kullandı. Bunun nedeni ise emlak alanında rekabetin oldukça yüksek olması. Yapı malzemeleri de pahalı olduğu için kar elde etmek zorlaşıyor.

Küresel sermaye, Çin tahvillerine koşuyor

 

İklim krizinin suçlusu erkekler mi?

 

HSBC'nin varlık yönetimi biriminden fintek hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)