BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'nin varlık yönetimi biriminden fintek hamlesi----

HSBC'nin varlık yönetimi biriminden fintek hamlesi

HSBC'nin varlık yönetimi biriminden fintek hamlesi
04 Ağustos 2021 - 15:11 www.finansgundem.com

HSBC’nin varlık yönetimi birimi, müşterilerin “finansal hizmetlerin dönüşümde” yer alacak şirketlere yatırım yapmasını hedefleyen yeni bir girişim sermayesi yatırımı stratejisi oluşturdu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’nin varlık yönetimi birimi yeni bir girişim sermayesi yatırımı stratejisi geliştirdi. Yeni kurulan uzmanlaşmış fintek yatırım birimi, müşterilerin “finansal hizmetlerin dönüşümünde” yer alacak şirketlere yatırım yapabilmesine imkan tanıyacak. Girişim sermayesi birimi kurumlara yazılım ya da finansal hizmetler sunan şirketlerin ve Avrupa ve Asya’da faaliyet gösteren kurumların A ve B serisi fonlama turlarında yer alacak.

Finextra’nın haberine göre HSBC Alternatives CEO’su Joanna Munro, “müşterilere heyecan verici yatırım fırsatları sunma hedefimizin bir parçası olarak, bu strateji müşterilerimize yüksek büyüme gösteren sektörlere erişim imkanı tanıyacak” dedi. Açıklamasının devamında, müşterilerin Çin’in Greater Bay Area’sı gibi ekonomilerin hızlı büyüdüğü bölgelere erişiminin olacağını ifade etti.

Strateji HSBC’nin Girişim ve Büyüme Yatırımları Başkanı Remi Bourrette ve Direktör Kara Byun tarafından yönetilecek.

Bourrette, “sektördeki tektonik değişimlerle ilgileniyoruz, özellikle de bunlar ekonomi ve toplumda finansın rolüyle ilgili olduğunda daha büyük bir ilgi gösteriyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “ESG odaklı finansa geçişin birçok ürünün yeniden tasarlanmasına yol açacağına inanıyoruz. Bu da sürdürülebilirlik yanlısı birçok şirket için itici güç olacak” ifadesini kullandı.

Asya’daki servet oluşumunun kalıcı bir trend olacağını söyleyen Bourrette, bu trendin varlık yönetimi, sermaye piyasayaları ve sigorta alanlarındaki teknoloji şirketlerine fayda sağlayacağını açıkladı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz ay HSBC tüm alternatif yatırım kapasitesini HSBC Alternatives adı altında tek bir birimde toplamıştı. Bu birimde 150 kişilik bir ekip çalışıyor ve birimin yönetim altındaki toplam varlıkları 53 milyar dolar seviyesine ulaşıyor.

Avrupa’da ekonomik toparlanmayı rayından çıkaracak tek şey

 

SoftBank Roche’nin 5 milyar dolarlık hissesini aldı

 

Ödeme sistemlerinde İtalya-Yunanistan işbirliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)