BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli, memur maaş farkı ne zaman yatacak? ----

Emekli, memur maaş farkı ne zaman yatacak?

Emekli, memur maaş farkı ne zaman yatacak?
14 Ocak 2024 - 23:22 www.finansgundem.com

Milyonlarca memur ve emekli maaş zammının yüzde 49.25 olarak belirlenmesinin ardından maaş farklarını beklemeye başladı. Memur ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkları 15 Ocak'tan itibaren alacak.


2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak memur ve memur emeklileri için yüzde 49.25 olarak belirlenirken maaş farkları henüz hesaplara yatmadı. Maaş farkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, emekli sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Ocak dönemi zam farkları 15 Ocak tarihinden itibaren ödenecek.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur ve memur emeklilerinin maaşına temmuz ayında refah payı ve seyyanen ödemeler hariç yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Aralık enflasyonunun yüzde 2,93 civarında gerçekleşmesiyle, memur ve emeklisinin enflasyon farkı alacağı ve yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte alacağı kümülatif zam yüzde 49.25'e ulaştı.

Toplu sözleşme zammı verilmeyen işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine ise sadece geçmiş 6 aylık enflasyon kadar zam yapılıyor. Aralık ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 2,93 gerçekleşince, söz konusu emeklilerin zam oranı 37.56 zam oldu.

Memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu

 

SSK emeklisi memur emeklisine göre yılda bir maaş eksik alıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan Durak 15 Ocak 2024 12:24

    İşçi emeklisinin memur emeklisi gibi örgütlenmesi mümkün değil. Devletimiz bunu anlamalı ve emekliler arasındaki ayrımcılığı gidermeli.

  • Ayşe taş15 Ocak 2024 15:50

    İşlerine geliyor. Anlamamak