BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElysee Sarayı'nda mum yakmıştı! Macron'a laiklik tepkisi----

Elysee Sarayı'nda mum yakmıştı! Macron'a laiklik tepkisi

Elysee Sarayı'nda mum yakmıştı! Macron'a laiklik tepkisi
10 Aralık 2023 - 16:58 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Musevi bayramında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda mum yakması ülkede laiklik tartışmalarına neden oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Musevi bayramında mum yaktı, ülke laiklik tartışmalarının içine düştü. Macron, Cumhuriyete ihanetle suçlanırken, Fransız Müslümanların yüzde 78'i ayrımcılığa uğradıklarını düşündüklerini söyledi.

Fransız hükümetinin kalbi Elysee bir ilki yaşadı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Musevi toplumunun Hanuka Bayramı’nda mum yaktı. Fransa, laiklik tartışmalarıyla birbirine girdi.

Politikacılar ve laik gruplar Macron'u "vahim bir hataya düşmek ve Cumhuriyete ihanet etmek"le suçladı. Daha önceden Marsilya'da Papa Fransuva ile ayine katıldığı için eleştirilen Fransız Cumhurbaşkanı, bu sefer Elysee Sarayı’nda baş haham ile mum yakınca kıyamet koptu.

Macron'un davranışını ilk eleştiren isim Fransa Musevi Dernekleri Konfederasyonu Başkanı oldu. “Hanuka mumunun yakılacağı mekân Elysee Sarayı olamaz. Cumhuriyetçi DNA, dini olan her şeyden uzak durmayı gerektirir. 1905’ten bu yana Fransız Yahudileri laikliği her zaman bir koruma ve özgürlük yasası olarak görmüşlerdir. Laikliği zayıflatan her şey Yahudileri de zayıflatır. Dürüst olmak gerekirse çok şaşırdım. Çünkü bunun olması gereken bir mekân değil ve tekrar etmemeli.”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron yoğun eleştirilere yanıt verdi. “Dün Avrupa’nın tüm hahamları bana antisemitizmle mücadele çabalarımdan dolayı ödül vermek üzere geldi. Laiklik bir dinin silinmesi demek değil. Bütün bunlar, davet edilen diğer tüm dinlerin huzurunda, Cumhuriyetin ruhuyla uyum içinde yapıldı.”

Ancak Macron'un yanıtı muhaliflerini tatmin etmedi. Tartışmaların ardından düzenlenen bir ankette Fransa'daki Müslümanların yüzde 78'inin "devletin kendilerine ayrımcılık yaptığını" düşündüğünü ortaya çıkardı.(CNNTürk)

Fransa'da polisin kovaladığı skuterli genç hayatını kaybetti

 

Fransa’da enflasyon beklentilerin altında

 

Fransa'da tüketici güveni arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)