BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElon Musk fabrikası için tutuklanmayı göze aldı ----

Elon Musk fabrikası için tutuklanmayı göze aldı

Elon Musk fabrikası için tutuklanmayı göze aldı
12 Mayıs 2020 - 13:44 www.finansgundem.com

Tesla’nın CEO’su yasaklara rağmen fabrikalarına operasyona devam etme direktifi verdi ve kararı tutuklanma riskine rağmen aldığını belirtti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü milyarder iş insanı Elon Musk, ABD’deki tek Tesla fabrikasını üretime açtı. Almeda Bölgesi’nin kapatma emirlerine rağmen Musk’ın bu kararı kendisini ve çalışanlarını tutuklama riski altına aldı.

Pazartesi günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Herkesle aynı safta olacağım” diyen Musk, “Eğer herhangi biri gözaltına alınacaksa bu kişinin sadece ben olmalıyım” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz sene pahalıya mal olabilecek bir iftira davasını savuşturan ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan davasını hafif sonuçlarla atlatan 48 yaşındaki milyarder yeni bir mahkeme süreci için cesaretlenmiş gibi gözüküyor.

Elon Musk Kovid-19 kriziyle alakalı sansasyonel ifadeleriyle basında oldukça kendinden söz ettirmişti. Mart ayında oluşan virüs paniğini “aptalca” ve ölüm oranlarını ise romantize edilmiş ve abartılı olarak tanımlayan Musk, ABD Başkanı Donald Trump’ın sıtma ilaçlarının kullanılmasıyla nisan ayında ölüm oranlarının sıfıra yakın olacağı görüşünü desteklemişti.

Milyarder iş insanı korona virüsün yayılmasını yavaşlatmak için yapılan çabanın bir parçası olan eyalet yetkililerinin kısıtlamalarına haftalardır öfke kusuyordu. San Francisco Körfezi bölgesinde yaklaşık 20 bin çalışanı bulunan Elon Musk Cumartesi günü Tesla’nın genel merkezini Kaliforniya eyaletinden Nevada ya da Teksas’a taşımakla tehdit etmişti.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Tesla'nın önümüzdeki hafta operasyona başlayabileceğini söyleyerek Pazartesi günü erken saatlerde gerginliği azaltmaya çalıştı.

Tesla'nın Fremont fabrikasının bulunduğu Alameda Bölgesi’nin İlçe Amiri Scott Haggerty ise, "Fremont Polisi’nin Tesla'ya girip Elon Musk'ı tutuklaması üzücü bir gün olurdu." dedi. Scott, "İleri geri atılan tweetler talihsizlik. Masaya oturmamız, bu konuda konuşmamız ve insanları güvenli bir şekilde işe geri döndürmemiz gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

Musk'ın tweet'inden sonra Alameda Bölgesi sağlık yetkilileri, Tesla'nın Fremont fabrikasının izinsiz faaliyet gösterdiğini ve şirketin "başka uygulama tedbirleri olmadan kurallara uymasını" umduğunu belirten bir bildiri yayınladı.

Kısıtlamalar bir sene daha devam ederse büyük buhran yaşanır

 

Kovid-19'un biyosavaş olduğuna dair kanıt yok

 

DSÖ'den korona virüs aşısı açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)