BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl koyulan Rus varlıkları 1.7 milyar euro kazandırdı----

El koyulan Rus varlıkları 1.7 milyar euro kazandırdı

El koyulan Rus varlıkları 1.7 milyar euro kazandırdı
21 Temmuz 2023 - 08:45 www.finansgundem.com

Rusların el konulan varlıkları yılın ilk yarısında 1,7 milyar euro kazandırdı. Bu varlıkları geçen sene sağladığı faiz getirisi ise 821 milyon euro

Rusya'nın Ukrayna savaşı nedeniyle dondurulan varlıkları kazanç sağlamaya devam ediyor. Avrupa'da menkul kıymetlerin saklanması ve varlık servisi alanında hizmet veren, Belçika merkezli finans şirketi Euroclear, bu yılın ilk altı ayında Rusya vatandaşlarının dondurulan varlıklarından 1,74 milyar euro gelir elde etti. Rus medyasında yer alan habere göre, Euroclear’ın, Rusya vatandaşlarının dondurulan varlıklarının yatırımlarından sağladığı faiz geliri 2022’de 821 milyon euro idi.

Turkrus'un haberine göre, 2023'ün ilk yarısında, Rusların dondurulan menkul kıymetlerine ilişkin ödemelerin (temettüler, kuponlar, itfalar) yapıldığı Euroclear Bank'ın bilançosu 47 milyar euro artarak 150 milyar euroya ulaştı.

Euroclear’dan yapılan açıklamada, Rusya vatandaşlarının varlıklarından elde edilen faiz gelirlerindeki büyük artış, Faiz oranlarındaki genel yükselişe ve yatırım için kullanılan bakiyelerdeki artışa bağlandı.

Ukrayna'ya destek

Avrupa Birliği, yaklaşık 200 milyar doları bulan Rusya'nın dondurulmuş varlıklarını işletmeyi ve sağlanacak gelirleri Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanmayı içeren bir plan hazırlamıştı.

İngiltere Rus varlıkları dondurmaya devam edecek

 

İsviçre'deki Rus varlıklarının değeri 8.3 milyar dolar

 

Belçika Rus varlıklarından köşeyi döndü

 

AB, Rus varlıklarının gelirini kullanmayı planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)