BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBelçika Rus varlıklarından köşeyi döndü----

Belçika Rus varlıklarından köşeyi döndü

Belçika Rus varlıklarından köşeyi döndü
12 Nisan 2023 - 08:43 www.finansgundem.com

Belçika, dondurulmuş Rus varlıkları sayesinde 625 milyon euro ek gelir kazandı.

Belçika, Ukrayna işgali sonrası dondurulmuş Rus mal varlıklarının vergilerinden dolayı 625 milyon euro ek gelir elde etti.

Belçika yerel yayın organı Soir tarafından Belçika Maliye Bakanlığına dayandırılarak yayınladığı haberde, son bütçe denetimi sırasında Belçika hükümetinin beklenmedik bir şekilde önemli bir gelir tespit ettiği vurgulanırken, dondurulmuş Rus finansal varlıklarından elde edilen faizin vergilendirilmesi sonucunda hazineye 625 milyon euro aktarıldığı ifade edildi.

Gazetemru'nun haberine göre, dondurulan Rus varlıklarının Belçika menşeli uluslararası merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank S.A. (Euroclear) tarafından tutulduğu bilinirken, Rus yatırımcıların sahip olduğu menkul kıymetlerin kayıtlarını tutarak ayrıca bu menkul kıymetler üzerinden ödenen gelirleri alan Euroclear, ödeme zincirinin bir parçası olan Rus Ulusal Uzlaştırma Deposu (NSD) üzerindeki AB yaptırımları nedeniyle bu gelirleri Rus yatırımcılara aktaramıyor.

Sonuç olarak, sadece 2022 yılında Euroclear yatırım faizlerinden 821 milyon euro kâr elde ederken, elde edilen yüksek karlılıkların Belçika bütçesine ek vergi geliri olarak yansıdığı bildirildi.

İngiltere, 4 Rus oligarkın mal varlığını dondurdu

 

İtalya, Rus milyarder Mazepin'in mal varlığını dondurdu

 

Rusya'ya ait 330 milyar dolar değerindeki mal varlığı donduruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)