BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomistler sanayi üretimine artış öngörüyor----

Ekonomistler sanayi üretimine artış öngörüyor

Ekonomistler sanayi üretimine artış öngörüyor
05 Şubat 2021 - 16:27 www.finansgundem.com

Ekonomistlerin haftaya cuma günü açıklanacak Sanayi Üretim verisi tahminleri açıklandı. Piyasada artış beklentisi oluştu.

2020 yılı Aralık ayı sanayi üretimi rakamı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 12 Şubat Cuma günü saat 10.00’da açıklanacak.

Geçtiğimiz ay açıklanan Kasım 2020 verisinde arındırılmış sanayi üretimi endeksi yıllık yüzde 11, aylık yüzde 1,3 artış göstermişti. Arındırılmamış sanayi üretim endeksi de yıllık yüzde 8,7 yükselmişti.

Açıklanacak olan Aralık 2020 verisinde de, AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin Aralık 2020'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 artmasını beklerken, Foreks anketinde de yıllık tahmin yüzde 9,0 artış yönünde beklenti oluştu.

FOREKS

Foreks'in 9 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, sanayi üretimi için ortalama tahmin takvim etkisinden arındırılmış veride yüzde 8,96 artış, arındırılmamış veride ise yüzde 9,19 artış yönünde gerçekleşti.

Ekonomistlerin 2020 yılı Aralık ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 9,0, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 8,5 artış yönünde oluştu.

Arındırılmış veride en yüksek ve en düşük tahminler sırasıyla yüzde 13,45 ve yüzde 5,96 olurken, arındırılmamış veride ise yüzde 11,45 ve yüzde 6,5 seviyesinde oluştu.

AA FİNANS

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin Aralık 2020'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 artmasını bekliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 12 Şubat Cuma günü açıklanacak 2020 yılının Aralık ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi, 8 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin aralık ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksine ilişkin beklentilerinin ortalaması yüzde 8,8 artış yönünde oldu. Ekonomistlerin arındırılmış sanayi üretimi endeksine ilişkin beklentileri yüzde 6,5 ila yüzde 11,5 artış aralığında yer aldı.

Ekonomistler, aralık döneminde arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 9,2 artacağını öngörüyor.

Piyasaların gündemi yoğun olacak

Almanya sanayisi direncini kaybediyor

Hizmet ihraçlarında da KDV iadesi imkanı sağlandı

OECD Bölgesi'nde enflasyon yüzde 1.2'de kaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)