BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomistler Çin için büyüme tahminlerini düşürdüler----

Ekonomistler Çin için büyüme tahminlerini düşürdüler

Ekonomistler Çin için büyüme tahminlerini düşürdüler
06 Ekim 2023 - 10:30 www.finansgundem.com

Ekonomistler Çin için 2023 yılı büyüme tahminlerini yüzde 5'e indirdi.

Ekonomistler, konut piyasasındaki kargaşa ve etkili teşvik önlemlerinin eksikliğini gerekçe göstererek Çin içi 2023 ekonomik büyüme tahminlerini yüzde 5'e düşürdü.

Nikkei ve Nikkei Quick News tarafından yapılan son ankete katılan 29 analist 2023 yılı için ortalama GSYH tahminlerini 0,5 puan düşerken, 26 ekonomist bir önceki çeyreğe göre görünümlerini aşağı yönlü revize etti.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin tahminler %4,5 ile %5,6 arasında değişirken, 12 ekonomistin tahminleri Pekin'in resmi hedefi olan %5'in altında kaldı.

UBS'in baş Çin ekonomisti Wang Tao, "Emlak sektöründeki gerileme derinleşti, dış talep daha da zayıfladı ve politika desteği beklenenden daha az oldu," dedi. Daha önce %5,2 olan büyüme oranı tahminini %4,8'e düşürdü.

MUFG Bank'ın ekonomik araştırma direktörü Fan Xiaochen, tahminini 0,9 puan düşürerek %4,8'e indirerek bu düşünceyi tekrarladı. "Gayrimenkulle ilgili yatırım ve tüketimde bir düşüş var" dedi.

Mizuho Bank kıdemli ekonomisti Hideki Ito, "Bu önlemler mali teşvik içermiyor ve büyüme oranları üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacak" dedi.

JD.com'un baş ekonomisti Shen Jianguang, "Ekonomik teşvik önlemleri temassız ve etkisi açık değil" diyerek hükümetin özel devlet tahvilleri ve tüketici kuponlarının ihracını artırarak daha proaktif politika sinyalleri göndermesi gerektiğini öne sürdü.

Bazı ekonomistler Çin hükümetinin sektörü canlandırma konusundaki kararlılığı konusunda kötümser. Moody's Analytics'in ekonomik araştırma direktörü Katrina Ell, "Politika yapıcılar emlak piyasası balonunu daha da şişirmek ve yapısal dengesizliklere katkıda bulunmamak için cömert teşviklerden bilinçli olarak kaçınıyorlar" dedi.

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

 

Dünya Bankası Güney Asya için büyüme tahminini güncelledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)