BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiEğitimde yapay zeka tartışması----

Eğitimde yapay zeka tartışması

Eğitimde yapay zeka tartışması
12 Aralık 2023 - 17:53 www.finansgundem.com

Yapay zekanın ortaya çıkışı geleneksel eğitim alışkanlıklarını sonsuza kadar değiştirebilir. AI robotları makaleler için bir kopya aracına haline geldi. Ancak Khan Academy’e göre bu robotlar öğrencilerin eğitmen koçlarına da dönüşebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kâr amacı gütmeyen ücretsiz çevrimiçi öğrenme kuruluşu Khan Academy'nin kurucusu olan ve 130 milyondan fazla öğrenciye okuma, yazma ve matematik öğretmeyi sorumluluk edinen Sal Khan yapay zekanın eğitim alanında oluşturduğu risklere dikkat çekti. Khan 2022'de OpenAI'nin GPT-4 teknolojisine eriştiği andan itibaren yapay zekanın hile barajının kapaklarını açma potansiyelini fark ettiklerini söyledi.

Fortune’un haberine göre Khan, OpenAI’ın dünyaca ünlü yapay zeka sohbet robotuyla ilgili, “Erişebildiğimiz ilk hafta sonu, ‘Bu kopya çekmek için kullanılabilir’ dedik” ifadelerine yer verdi.

Khan Academy, GPT destekli eğitmeni Khanmigo'yu Mart 2023'te kullanıma sunduğunda, Khan, öğrencilerin onu bir kopya aracı olarak kullanmasını önlemek için birden fazla güvenlik önlemi yüklediklerini açıkladı.

Khan, “Çok sayıda güvenlik yöntemi var” diyerek öğretmenleri desteklemek amacıyla öğrencilerin robottan hangi bilgileri isteyebileceğini kontrol etmek amacıyla kullanılabilecek özellikler ve yapay zeka araçlarının uygunsuz kullanımı sırasında uyarabilecek otomatik izleme sistemleri sunduklarını söyledi.

Ancak Khan internetin uzunca bir süredir kopya çekmek için bir kaynak olarak kullanıldığını hatırlattı. Khan, “ChatGPT ve üretken yapay zeka öncesinde bile internetten 5 dolara ödeyeceğiniz çok sayıda internet sitesi vardı ve bu siteler sizin makalelerinizi yazması için Kenya’da birisini işe alıyorlardı” ifadelerine yer verdi. Eğitim uzmanı yapay zekanın gücü ile öğrenme ve öğretme kavramının kendisinin de gelişmesi gerektiğini söyledi.

Örnek vermek gerekirse öğrenci makaleleri yapay zekanın kullanımı sonucu önemli ölçüde değişebilir. Robotlar hem öğrenciler hem de öğretmenler için ‘yazım koçu’ görevini üstlenebilir. Khan yeni yapay zeka modellerine atıfta bulunarak, “Khanmingo öğrencilere, ‘Hey, hadi bu makale için birlikte çalışalım. Ben senin için bu işi yapmayacağım ancak senin koçun olacağım. Sana geri bildirim sağlayacağım’ diyecek” ifadelerine yer verdi.

Khan, bir öğrencinin sadece bir makale göndermesi yerine, bir AI robotunun makaleyi öğretmene teslim edebileceğini, öğrencinin ve botun bir tez cümlesi oluşturmak için geçirdiği süreçleri, bu görevin ne kadar sürdüğünü ve hatta sınıftaki diğer öğrencilerin yazma sürecinin benzer bölümleriyle ne kadar mücadele ettiği hakkında bilgi verebileceğini söyledi.

Khan, “Makalelerin her zaman gerçek değeri olacaktır. Ancak öğrencilerin kullandığı bilgilerin doğru olduğundan emin olmak için simülasyon, görüşme veya röportaj gibi herhangi bir yöntem kullanılabilir” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Khan Academy 2006 yılında Khan’ın kuzenine uzaktan matematik öğretmek için kurdu. Şirket o zamandan bu yana trigonometriden finansal okuryazarlığa kadar çeşitli konularda yüz milyonlarca öğrenciye ücretsiz eğitim verdi. Khan Academy geçen yıl Khanmigo adlı bir yapay zeka öğretmen programı başlatmak için OpenAI’ın GPT-4 teknolojisi ile ortaklık kurdu.

Khan yapay zeka öğrenim teknolojisinin eğitimi kökünden değiştireceğine dikkat çekerek, “Khanmigo üzerinde ne kadar çok çalışırsak, geleneksel öğretmenliği bile aşan şeyler yapabileceğimizi fark ettik" açıklamasında bulundu.

Bilim insanlarından Güneş fırtınası uyarısı!

 

Yapay zekasız çalışmaktansa maaşlarından vazgeçiyorlar

 

Google, yeni yapay zeka harikası Gemini’yi tanıttı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)