BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEfes yatırımcısının yüzü gülmüyor----

Efes yatırımcısının yüzü gülmüyor

Efes yatırımcısının yüzü gülmüyor
08 Haziran 2013 - 10:15 www.finansgundem.com

Alkol yasa tasarısının gözden geçirileceğine ilişkin beklenti azaldı, Anadolu Efes tahvil faizleri sert yükseldi

Alkole getirilen yasaklar nedeniyle tahvil faizlerinde sert yükselişin gözlendiği Anadolu Efes'te tahvil faizleri yeniden yükselişe geçti. Alkol satışlarını sınırlayan yasa tasarısının gözden geçirileceği beklentisi, Başbakan Erdoğan'ın sert söylemleriyle suya düşmüş oldu.
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Taksim Platformu'nun hükümetten taleplerinin kabul görmeyeceği beklentisinin iyice artmasıyla alkol yasasında değişikliğe gidilmeyeceği algısı da iyice güçlendi.
The Lira’nın haberine göre Anadolu Efes Kasım 2022 vadeli dolar cinsi tahvil faizi yüzde 5 ile rekor düzeye çıktı. Anadolu Efes'in Denver ve Molson Coors Brewing gibi benzerlerine göre faizleri 180 baz puan yukarıda bulunuyor.
Kulislerde Cumhurbaşkanı Gül'ün alkollü içkide satışa saat sınırlaması getiren yasa maddesini ''Süre yönünden'' veto edebileceği konuşuluyordu. Fakat Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bu konuda geri adım atılmayacağı algısı güçlenmiş oldu.
TBMM’de 24 Mayıs günü kabul edilen alkol yasaklarına ilişkin yasa, 28 Mayıs günü Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Cumhurbaşkanı Gül’ün yasayı onaylama ya da veto etme konusunda 12 Haziran’a kadar süresi bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)