BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'nin gelecek toplantılarına ilişkin beklentiler şekilleniyor----

ECB'nin gelecek toplantılarına ilişkin beklentiler şekilleniyor

ECB'nin gelecek toplantılarına ilişkin beklentiler şekilleniyor
16 Aralık 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın dün verdiği şahin mesajlar sonrasında Şubat ve Mart aylarında yapılacak Yönetim Konseyi toplantılarından 50'şer baz puan faiz artırımı bekleyen banka sayısı arttı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dün faiz oranlarında piyasaların beklendiği gibi 50 baz puan artışa gitti. Böylece faiz oranı son 14 yılın en yüksek seviyesine geldi

Kararın ardından gelecek toplantılara ilişkin beklentiler de şekillenmeye başladı. 

Makroekonomik danışmanlık şirketi TS Lombard da ECB Başkanı Lagarde'nin dünkü konuşması ile ECB Faiz oranının gideceği nihai nokta olarak yüzde 4'ü işaret etmiş olabileceğini ifade etti. TS Lombard, mevduat faizinin martta yüzde 3'e yükseleceğini öngörürken, 2023 ilk yarı sonuna kadar faizini yüzde 3,5-4 aralığına yükseleceğini tahmin etti.

TD, ECB'den şubat ve mart aylarında 50'şer baz puan faiz artırımı beklediklerini, 50 baz puan artırımın mayıs toplantısında devam edebileceğini belirtirken, haziranda 25 baz puan daha faiz artırımı yapılacağını ve mevduat faizinin yüzde 3,75 seviyesine ulaşacağını öngördü.

ABN Amro, şubat ayı için faiz artırım beklentisini 25 baz puandan 50 baz puana çıkarırken, mart için 25 baz puan beklentisini sürdürdü. 

Rabobank, şubat ayında 50 baz puan faiz artırımı yapılacağını öngörürken, sonraki 2 toplantıda 25'er baz puan faiz artırılacağını tahmin etti. 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)