BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya ekonomisinde güçlü büyüme----

İtalya ekonomisinde güçlü büyüme

İtalya ekonomisinde güçlü büyüme
30 Nisan 2024 - 11:40 www.finansgundem.com

İtalya ekonomisi, ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe oranla %0,3 büyüyerek beklenenden daha güçlü bir sonuç elde etti

Ulusal istatistik bürosu ISTAT, Euro Bölgesi'nin üçüncü büyük ekonomisinde ilk çeyrekte gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yıllık bazda %0,6 oranında arttığını, ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe oranla %0,3 büyüdüğünü söyledi. Analistler, İtalya ekonomisinin bir önceki çeyreğe göre %0,1 ve yıllık %0,3 artış göstermesini bekliyorlardı.

Haziran ayında yapılacak Avrupa seçimleri öncesinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni hükümetini rahatlatacak beklenenden daha güçlü bir sonuç elde edildi.

ISTAT, ocak ve mart ayları arasındaki çeyreklik büyümenin, ihracatın ithalatı geride bırakmasıyla olumlu ticaret akışlarına dayandığını, iç talebin ise daraldığını söyledi.

Hükümet bu ay 2023 GSYH büyüme tahminini geçen eylül ayındaki %1,2'lik hedeften %1'e düşürdü, ancak son projeksiyon bağımsız analistlerin ve düşünce kuruluşlarının tahminlerinden daha iyimser olmaya devam ediyor.

Salı günü açıklanan ilk çeyrek verileri öncesinde Avrupa Komisyonu, IMF ve ISTAT İtalya'nın bu yıl %0,7 büyüyeceğini tahmin ediyordu.

İtalya MB, devlete 615 milyon euro ödeyecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)