BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB'nin banka kredi riski yönetimindeki sıkıntılar belirlendi----

ECB'nin banka kredi riski yönetimindeki sıkıntılar belirlendi

ECB'nin banka kredi riski yönetimindeki sıkıntılar belirlendi
12 Mayıs 2023 - 08:42 www.finansgundem.com

ECB, Euro Bölgesi'ndeki bankaları denetliyor ve uzun süredir borç verenlerin bozulan borç riskini ciddiye almamalarından, sorunları fark etmemelerinden şikayetçi.

Avrupa Sayıştayı (ECA) bir dizi eksikliği vurgulayan raporunda, Avrupa Merkez Bankası (ECB) denetçilerinin, özellikle en kötü performans gösterenler söz konusu olduğunda, bankalara kredi riskini nasıl yönettikleri konusunda genellikle çok hoşgörülü davrandıklarını bildirdi.

ECB, Euro Bölgesi'nin en büyük yüzden fazla bankasını denetliyor ve uzun süredir borç verenlerin bozulan borç riskini ciddiye almamalarından, sorunları fark etmemelerinden veya karşılık ayırmamalarından şikayet ediyor.

Ancak Avrupa Birliği'nin dış denetçisinin bugün yayınlanan raporu, sorunun bankaların uyum eksikliğinden daha sistemik olduğunu gösteriyor.

Rapor, ECB'nin kurallarını tutarsız bir şekilde uyguladığı, en yüksek riskli borç verenlere karşı hoşgörülü davrandığı, sermaye kararları vermesinin çok uzun sürdüğü ve her zaman yeterli denetim kadrosuna sahip olmadığı sonucuna varıyor.

ECA raporunda, "Bankalar daha yüksek risklerle karşı karşıya kaldıklarında ECB orantılı olarak daha yüksek (sermaye) gereksinimleri dayatmadı, bu da risklerin dayatılan gereklilikle açıkça bağlantılı olmadığı anlamına geliyor. En yüksek riskli bankalar için, gereksinimleri tutarlı bir şekilde önceden tanımlanmış aralıkların en altından seçti" denilerek, kredi riskinin yüksek ve sürekli olduğu zamanlarda ECB'nin denetim önlemlerini yeterince yükseltmede başarısız olduğu bir model görüldüğü de eklendi.

ECB üyeleri banka kuralı değişikliklerini değerlendirdi

 

ECB: Dijital euroya ilişkin karar 2023 güz döneminde verilecek

 

ECB 9.72 milyar euroluk varlık sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)