BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Dijital euroya ilişkin karar 2023 güz döneminde verilecek----

ECB: Dijital euroya ilişkin karar 2023 güz döneminde verilecek

ECB: Dijital euroya ilişkin karar 2023 güz döneminde verilecek
24 Nisan 2023 - 19:42 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu'nun dijital Euro'nun oluşturulmasında bir sonraki aşamaya geçilmesi ile ilgili kararının bu yılın güz döneminde verilmesinin planlandığı bildirildi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), "Dijital Euronun Araştırma Aşamasındaki İlerleme" başlıklı üçüncü raporunu yayımladı.

Dijital Euro’nun oluşturulması amacıyla araştırmaların ve çalışmaların devam ettiği belirtilen raporda, AB Komisyonu'nun dijital Euro’nun yürürlüğe sokulması halinde uygulanacak denetim mekanizmasını önerge olarak bu yılın ikinci çeyreğinde sunmayı planladığı bildirildi.

Raporda, dijital Euro’nun oluşturulması amacıyla ECB'nin, yasama sürecinden kaynaklanabilecek olası gerekli düzenlemeleri yapacağı kaydedildi.

İLK ETAPTA EURO BÖLGESİ ÜLKELERİ KULLANACAK

Dijital Euro’nun ilk etapta Euro Bölgesi üyesi ülkelerin kullanımına sunulmasının planlandığı belirtilen raporda, Euro Bölgesi'nde hesabı olma şartıyla Euro Bölgesi dışındaki kullanıcıların da dijital euroya ulaşabileceği bildirildi.

Dijital Euro’nun diğer para birimlerine çevrilebilmesinin merkez bankası ve dijital para birimi arasında yeni bir sistemin kurulmasına ihtiyaç duyacağı aktarılan raporda, "Öncelik, Euro Bölgesi kullanıcılarının ihtiyaçlarına hizmet eden dijital bir Euro’nun oluşturulmasıdır." denildi.

Bankanın dijital Euro’nun oluşturulması amacıyla tüm tasarım seçeneklerini değerlendirdiği, gelecek aylarda konunun tüm paydaşlarla görüşülmesinin planlandığı belirtilen raporda, ECB Yönetim Kurulu'nun, dijital Euro’nun oluşturulmasında bir sonraki aşamaya geçilmesi ile ilgili kararının bu yılın güz döneminde verilmesinin planlandığı bildirildi.

Panetta: Dijital euronun kullanımı serbest olacak

 

Dijital euro için prototip geliştirilmesine destek verecek 5 şirket belli oldu

 

Dijital euro için 2023 işaret edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)