BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB üyeleri banka kuralı değişikliklerini değerlendirdi----

ECB üyeleri banka kuralı değişikliklerini değerlendirdi

ECB üyeleri banka kuralı değişikliklerini değerlendirdi
28 Nisan 2023 - 14:16 www.finansgundem.com

Banka kuralı değişikliklerini masaya yatıran ECB üyeleri Villeroy ve Knot, kurallarda ince ayar yapmayı düşünmelerinin gerektiğini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önde gelen iki politika yapıcısı, Euro bölgesi banka düzenleyicilerinin finansal sistemi korumak için bankaların ne kadar nakit tutması gerektiğinden iflas eden kurumların nasıl çözüleceğine kadar bir dizi kuralda ince ayar yapmayı düşünmeleri gerektiğini söyledi.

20 ülkenin bulunduğu ortak para birimi bloğundaki bankalar, geçen ay yaşanan bankacılık dalgalanmasında iyi bir performans gösterdi, ancak bazı riskler ortaya çıktı ve hisse fiyatlarındaki hızlı düşüş, daha büyük bir krize dayanma yeteneklerine ilişkin soruları gündeme getirdi.

Fransız merkez bankası başkanı François Villeroy de Galhau ve Hollandalı meslektaşı Klaas Knot, Avrupalı borç verenlerin direncini kabul ederken, Euro Bölgesi maliye bakanlarına çeşitli endişelerini dile getirdi.

Önemli bir endişe, sosyal medyanın tüketici davranışları üzerindeki aşırı büyük etkisi göz önüne alındığında, mevduat hareketlerinin düzenleyicilerin öngördüğünden daha hızlı olabilmesi.

Finansal İstikrar Kurulu başkanı Knot, "Silicon Valley Bank'tan mevduat çekilme hızının beklenenden çok daha hızlı olduğu inkar edilemez - likidite karşılama oranı (LCR) hesaplamalarının dikkate aldığından çok daha hızlı" dedi.

Villeroy da, teknoloji ve sosyal medyanın daha hızlı mevduat hareketlerini desteklediği için değişen likidite kurallarının en azından tartışılması gerektiğini savunarak benzer bir noktaya değindi.

Yellen: Banka kuralları çok gevşek hala gelmiş olabilir

 

ECB: Dijital euroya ilişkin karar 2023 güz döneminde verilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)