BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB yetkilisinden yavaşlama sinyali----

ECB yetkilisinden yavaşlama sinyali

ECB yetkilisinden yavaşlama sinyali
30 Ağustos 2021 - 12:24 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy önümüzdeki hafta verilecek dördüncü çeyreğe ilişkin pandemi acil alım programı kararı öncesinde bu program dâhilindeki alımlarda yavaşlama sinyali verdi.

Küresel piyasalar Jackson Hole toplantılarında verilen mesajları fiyatlamaya devam ederken, Avrupa Merkez Bankası cephesinden de pandemi alım programlarına ilişkin bir açıklama geldi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau yetkililerin önümüzdeki hafta pandemi acil alım programı dâhilindeki alımların hızına ilişkin karar verdiklerinde daha olumlu finansman koşullarını dikkate alması gerektiğini ifade ederek söz konusu alımlarda yavaşlamanın masada olduğu yönünde sinyaller verdi.

Villeroy’a göre bu programdaki herhangi bir değişiklik Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’da ilan ettiği varlık alımlarının azaltılması kadar etki yaratmayacak.

BFM Business Radio’da konuşan Villeroy, aylık hacimlerde daha uygun finansman koşulları aradıklarını ve söz konusu koşulların Haziran’daki toplantıdan bu yana daha uygun olduğunu belirtti.

Villeroy, önümüzdeki toplantıda ECB’nin olağan tahvil alım programının muhtemelen konu edinmeyeceğini ifade etti.

“ECB yetkilileri önümüzdeki hafta 2021’in kalan dönemi için uygulanacak parasal teşviklerin hızını kararlaştıracak. ECB aylık bazda 80 milyar euroluk alım gerçekleştirirken, 1,85 trilyon euroluk programın yaklaşık 500 milyar euroluk kısmını tamamladı.”

ABD’DEN FARKLI

Fransız yetkili söyleşisinde ABD ile Euro Bölgesi’nin toparlanma ve para politikasının normalleşmesine karar verme konusunda farklı tempolarda ilerlediğini belirtti. Villeroy iki taraf arasında enflasyon trendlerinin farklılaştığını, önümüzdeki aylarda yaşanabilecek geçici yükselişlere karşın Avrupa’da bir ısınma riskinin olmadığını söyledi.

Bununla birlikte Villeroy, ECB’nin faiz ve varlık alımları konusunda Fed’i izleyebileceğine dikkat çekti.

Villeroy, Powell’ın konuşmasıyla varlık alımlarına ve faize yönelik kararı belli bir zamana bağlamadığını, Atlantik’in iki kıyısında da takvime ve verilere bakılmaksızın bu yaklaşımın uygulanabileceğini söyledi.

Piyasaların bu ay verilerden başı dönecek

IMF Başekonomisti korkuttu!

Powell’ın açıklamalarını analistler nasıl yorumladı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)