BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Nagel'dan enflasyon mesajı----

ECB üyesi Nagel'dan enflasyon mesajı

ECB üyesi Nagel'dan enflasyon mesajı
06 Ekim 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi Nagel, Euro Bölgesi enflasyonu düştüğünü fakat mücadelenin henüz kazanılmadığını belirtti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Euro Bölgesi enflasyonunun düştüğünü ancak mücadelenin henüz kazanılmadığını ve temel fiyat artışındaki yüksek oranın endişe verici olmaya devam ettiğini söyledi.

Nagel yaptığı konuşmada, "Enflasyon şimdi yeniden düşüyor, ancak 'açgözlü canavar' henüz yenilmedi. Endişe verici olan çekirdek oranın çok yüksek seyretmeye devam etmesi" ifadelerini kullandı.

"ECB, enflasyonun orta vadeli hedefimiz olan %2'ye dönmesini sağlayana kadar kısıtlayıcı duruşunu sürdürmelidir" diye konuşan Nagel, ECB yönetim kurulu üyesi ve gelecekteki İtalya Merkez Bankası Başkanı Fabio Panetta'nın da aralarında bulunduğu, Euro bölgesinin merkezi bir mali kapasite oluşturması yönündeki çağrıları da geri çevirdi. Nagel, salgın sonrası toparlanmaya ve yeşil dönüşüme yardımcı olmak için bloğun kurduğu 750 milyar euroluk Yeni Nesil AB Fonu'nun tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.

Nagel, "O zamanki acil durum göz önüne alındığında bu anlaşılabilir bir istisnaydı."Ancak mevcut entegrasyon seviyesi göz önüne alındığında, bir kereye mahsus bir istisna olarak kalmalıdır" dedi.

ECB yetkilisi Villeroy: Faiz artırımları bitmeli

 

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz açıklaması

 

ECB üyesi Lane: Enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)