BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Makhlouf'a göre faizler haziranda düşebilir----

ECB üyesi Makhlouf'a göre faizler haziranda düşebilir

ECB üyesi Makhlouf'a göre faizler haziranda düşebilir
16 Nisan 2024 - 17:19 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi Makhlouf, enflasyondaki eğilimin devam etmesi halinde Haziran ayındaki toplantıda faiz oranlarını düşürebileceklerini söyledi.

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve İrlanda MB Başkanı Gabriel Makhlouf, enflasyondaki eğilimin devam etmesi halinde Avrupa Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantısında faiz oranlarını düşürebileceğini söyledi.

Makhlouf, "Bir sonraki toplantımız haziran ayında ve her şey göründüğü yönde ilerlemeye devam ederse haziran ayında çok daha iyi bir konumda olacağımızı düşünüyorum, haziran ayında gerçekten bir hamle yapabileceğimizi hissetmek için veriler konusunda çok daha emin olacağımızı umuyorum. Çalışma varsayımımız 25 baz puan yapacağımız yönünde, 50 baz puanı asla göz ardı etmem ama bu oldukça sıra dışı olur. Bizi oraya götürecek şaşırtıcı bir şey olması gerekir" dedi.

ECB politika yapıcıları geçen hafta mevduat faizini beşinci toplantı için rekor düzeyde yüzde 4'te bırakırken, soğuyan enflasyonun yakında faizleri düşürmeye başlamalarına izin vereceğinin sinyalini verdi.

CNBC tarafından ECB'nin borçlanma maliyetlerini düşürmek için yeterli kanıt görüp görmediği sorulan Makhlouf, yetkililerin neredeyse o noktaya geldiğini öne sürdü.

"Şu anda buna oldukça yakınız" diye konuşan Makhlouf, "Son birkaç hafta içinde merdivenin tepesine ulaştığımızı söylemek için yeterli veri gördük ve her şey eşit olduğunda ECB haziran ayında faizleri düşürecek" dedi.

ECB'nin üç ya da dört kez kesintiye gidip gitmeyeceği sorulduğunda ayrıntılara girmeyen Makhlouf, "Daha kaç hamle olabileceğini tahmin etmeye çalışmaktan kaçınırım - hiç olmayabilir, birden fazla da olabilir. Ama bence toplantı toplantı bunu yapmanın yolu. Çok fazla belirsizlik var" dedi.

Lagarde: ECB yakında faiz indirimine gidecek

 

İngiltere'de Faiz artırımlarının enflasyona etkisi belirsiz

 

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti

 

ECB'nin faiz indirimi belirsiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)