BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'nin faiz indirimi belirsiz----

ECB'nin faiz indirimi belirsiz

ECB'nin faiz indirimi belirsiz
16 Nisan 2024 - 11:35 www.finansgundem.com

ECB üyesi Olli Rehn, bankanın haziran ayında faiz indirimine gitme olasılığının, jeopolitik durumda enerji fiyatlarını ve dolayısıyla enflasyonu etkileyecek başka bir aksaklık olmayacağı varsayımına dayandığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, ECB'nin haziran ayında faiz indirimine gitme olasılığının, jeopolitik durumda enerji fiyatlarını ve dolayısıyla enflasyonu etkileyecek başka bir aksaklık olmayacağı varsayımına dayandığını söyledi.

ECB geçtiğimiz hafta haziran ayında faiz indirimine kapıyı araladı ve Finlandiyalı merkez bankacısı Rehn böyle bir karar için ön koşulun enflasyonun beklendiği gibi yavaşlaması olduğunu vurguladı.

Rehn yaptığı açıklamada Orta Doğu ve Rusya'ya atıfta bulunarak "Bu, örneğin jeopolitik durumda ve dolayısıyla enerji fiyatlarında daha fazla gerileme olmayacağını varsayıyor" dedi.

Rehn, "ECB Faiz kararlarını toplantıdan toplantıya, ellerini önceden herhangi bir faiz oranına bağlamadan en son bilgiler ışığında alıyor" dedi.

ECB haziranda faiz indirebilir

 

ECB bu yıl en az üç kez faiz indirebilir

 

ECB tutanakları: Faiz indirimlerini tartışmak için erken

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)