BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB haziranda faiz indirebilir----

ECB haziranda faiz indirebilir

ECB haziranda faiz indirebilir
15 Nisan 2024 - 14:58 www.finansgundem.com

ECB üyesi Kazimir, euro bölgesindeki enflasyonun düşmesiyle faiz oranlarının haziranda düşebileceğini ancak sonrasının belirsiz olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, Euro bölgesinde enflasyonun gerilediğini, bu nedenle faiz oranlarının Haziran ayında düşebileceğini, ancak bunun ötesindeki yolun politika yapıcıların daha sonra herhangi bir taahhütte bulunmaları için çok belirsiz olduğunu söyledi.

Kazimir, "Haziran ayı, iyileşen ekonomik koşullar ışığında yaklaşımımızı yeniden ayarlamak için bir fırsat. Açık olalım, haziran sonrası için kesin bir patikayı önceden taahhüt etmiyoruz."

Piyasalar şu anda bu yıl 82 baz puanlık faiz indirimi, yani hazirandan sonra en az iki hamle görüyor ve ECB'nin yeni ekonomik projeksiyonları da yayınladığı eylül ve aralık toplantılarına odaklanıyor.

Kazimir, enflasyondaki düşüşün kalıcı olduğunu ve politikanın bir süre daha sıkı kalması gerekse bile görünümün cesaret verici olduğunu savundu.

Kazimir, "İlk Faiz indiriminden sonra bile para politikamız kısıtlayıcı olmaya devam edecek; buna ihtiyacı var" diye ekledi.

Ekonominin şoklara açık olduğunu, bu nedenle ECB'nin esnekliğini koruması ve yatırımcıları hamlelerinin çok ötesinde yönlendirmeden toplantı toplantı karar alması gerektiği konusunda uyaran Kazimir, ancak şimdilik, uzun zamandır beklenen ekonomik toparlanmanın bile şekillenmeye başladığını ve yılın ikinci yarısında hızlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

ECB bu yıl en az üç kez faiz indirebilir

 

ECB faiz kararını açıkladı!

 

ECB’den faiz indirimi bekleniyor

 

ECB tutanakları: Faiz indirimlerini tartışmak için erken

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)