BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi De Cos: Faizlerin hala biraz daha artırılması gerekli----

ECB üyesi De Cos: Faizlerin hala biraz daha artırılması gerekli

ECB üyesi De Cos: Faizlerin hala biraz daha artırılması gerekli
23 Mayıs 2023 - 08:09 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi Pablo Hernandez de Cos '"Para politikamızı sıkılaştırma sürecisin yolunda ilerliyor, bununla birlikte, hali hazırda elimizde olan bilgiler temelinde, gitmemiz gereken biraz daha yol olduğunu değerlendiriyoruz" dedi

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, ECB'nin enflasyonu orta vadede yüzde 2 hedefine getirmek için hala faizleri artırmaya ve sonrasında bir süre onları sınırlayıcı seviyede tutmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

De Cos, Barselona'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Para politikamızı sıkılaştırma sürecisin yolunda ilerliyor, bununla birlikte, hali hazırda elimizde olan bilgiler temelinde, gitmemiz gereken biraz daha yol olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Yatırımcılar hali hazırda ECB'nin yaz sonuna kadar 2 faiz artırımı daha yapmasını ve mevduat faizini yüzde 3,75'e getirmesini, gelecek yıl da faiz indirimlerine başlamasını bekliyorlar.

De Cos konuşmasında, "Fiyat istikrarı hedefimizi sürdürülebilir şekilde başarmamız için Faiz oranlarının uzun bir süre sınırlayıcı bölgede kalmaya devam etmesi gerekli" ifadelerini de kullandı.

Almanya bütçe açığı sebebiyle harcamaları kısacak

 

Fed başkanları faiz konusunda temkinli

 

Biden ile McCarthy 'borç limiti' görüşmesinde anlaşmaya varamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)