BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed başkanları faiz konusunda temkinli----

Fed başkanları faiz konusunda temkinli

Fed başkanları faiz konusunda temkinli
23 Mayıs 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

ABD Merkez bankası faiz kararı toplantısı 14 Haziran tarihinde yapılacak ve akşam kritik faiz kararı açıklanacak. Peki, Fed başkanları faiz konusunda ne düşünüyor?

ABD Merkez Bankası (Fed) başkanları haziran toplantısında atılacak adıma karar vermek için erken olduğuna inanıyorlar.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in 13-14 Haziran'daki politika toplantısında faizi artırıp artırmayacağını konuşmak için çok erken olduğunu söyledi.

Daly, "Verilere aşırı bağlı olmalıyız. Toplantıya daha 3 hafta var ve gerek haziranda gerekse yılın geri kalanında ne yapacağımıza karar vermeden önce veri toplamak için hala çok zamanımız var" dişe konuştu.

NABE ve Fransa MB'nin düzenlediği toplantıda konuşan Daly, mart ayında bazı bankaların karşı karşıya kaldıkları sorunlar sonrasında kredi şartlarında bekledikleri sıkılaşmanın bir veya iki faiz artırımına eşit etki yapabileceği yönündeki görüşünü de tekrarladı.

Daly konuşmasında ayrıca, Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye çekmeye çalıştığı ortamda işsizlik oranını yüzde 4'ün altında, yüzde 3,4 olmasının "tarihi bir anomali" olduğunu ifade etti ve işsizlik oranının yüzde 4,5'e doğru yükselmesini beklemenin "tamamen makul" olduğunu savundu.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 13-14 Haziran'da yapacağı toplantıdan çıkacak karar konusunda "peşin hükümlü" olmayacağını söyledi.

"Peşin hükümlü olmayacağım" diye konuşan Barkin, "Hala, enflasyonun istikrarlı şekilde düşmekte olduğu konusunda ikna olmayı bekliyorum" dedi.

Barkin konuşmasında ayrıca, Kongre'nin Fed'in bir dijital para çıkarma yetkisi vermesi halinde Fed'in bunun dizaynı üzerinde yoğun şekilde düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de Fed'in faizler konusunda daha fazla adım atmaya karar vermeden önce "bir miktar beklemesi" konusunda rahat olduğunu söyledi.

Richmond Fed tarafından düzenlenen konferansta konuşan Bostic, Fed'in 13-14 Haziran'da yapacağı FOMC toplantısı faizi sabit tutmasına destek vermeye hazır olduğunu yineledi.

Bostic, "Kararları toplantıdan toplantıya verileri değerlendirerek alacağız, attılan adımların sonuç vermesini bekleyelim" dedi.

Ekonomistler, Fed'den faiz indirimi beklentilerini ötelediler

 

Fed Başkanı Powell'dan Faiz artışı açıklaması

 

Ekonomistlerin Fed beklentileri netleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)