BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBiden ile McCarthy 'borç limiti' görüşmesinde anlaşmaya varamadı----

Biden ile McCarthy 'borç limiti' görüşmesinde anlaşmaya varamadı

Biden ile McCarthy 'borç limiti' görüşmesinde anlaşmaya varamadı
23 Mayıs 2023 - 07:20 www.finansgundem.com

ABD BaşkanI Joe Biden'ın ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin borç tavanının yükseltilmesine ilişkin gerçekleştirdikleri görüşmede anlaşma sağlanamadı.

Piyasaların dikkat kesildiği, ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin borç limitinin yükseltilmesine ilişkin gerçekleştirdikleri görüşmeden sonuç alınamadı. McCarthy, bir saatlik toplantının ardından Batı Kanadı'nın dışında, "Bence bu geceki atmosfer, tartıştığımız diğer gecelerden daha iyiydi" dedi.

Toplantı aynı zamanda müzakere ekiplerine de yardımcı oldu. McCarthy adına müzakere eden GOP Temsilcisi Patrick McHenry, "Müzakere ekibinde bize Kongre'den geçebilecek bir pakete ulaşmak için ihtiyacımız olan ayrıntıların biraz daha fazlasını anlattı" dedi. Her iki taraf da temerrütten kaçınmak için siyaset üstü bir anlaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulamaya devam etti.

McCarthy, Biden ile 1 saatten uzun süren görüşmesinin ardından yaptığı açıklamadı, müzakerecilerin gece boyunca çalışmaya devam ederek ortak bir zemin bulmaya çabalayacaklarını ifade etti. Başkan Biden'in bütçe açığını varlıklı kesimlere vergileri artırarak bütçe açığını kapatmayı planladığını düşünmek istemediğini de ifade etti.

McCarthy gelecek haftaya kadar bir yasanın Kongre'den geçirilmesinin "hala mümkün" olduğunu da vurguladı.

McCarthy, Biden'ın temkinli iyimserliğini paylaştı. "Bence günün sonunda ortak bir zemin bulabilir, ekonomimizi güçlendirebilir, bu borcu kapatabiliriz ama daha da önemlisi bu hükümetin enflasyonu düşürmesi, Çin'e olan bağımlılığımızı azaltması ve ödeneklerimizi yapması için yeniden harekete geçmesini sağlayabiliriz" sistem çalışması” dedi.

Borç limiti konusunda Biden ile McCarthy yarın yeniden buluşacak

 

ABD borsalarında 'borç limiti' etkisi

 

ABD’de borç limiti krizinde anlaşma sinyali

 

Piyasalara 'borç limiti' dopingi

 

Biden’dan borç limiti açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)