BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi: Bankalara sübvansiyon kesilsin!----

ECB üyesi: Bankalara sübvansiyon kesilsin!

ECB üyesi: Bankalara sübvansiyon kesilsin!
03 Nisan 2024 - 08:33 www.finansgundem.com

ECB'nin ticari bankalara sağladığı sübvansiyonları kesmesi gerektiğini belirten Holzmann, bankaların ucuza aldıkları fazla likidite üzerinden ödenen faizleri durdurma çağrısında bulundu.

ECB üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robert Holzmann, Avrupa Merkez Bankası'nın ticari bankaları sübvanse etmeyi bırakması ve kredi verenlerin merkez bankasından ucuza aldıkları nakit yığınları üzerindeki faiz ödemelerini kesmesi gerektiğini söyledi.

Ticari bankaların 3.2 trilyon euro değerinde fazla likiditeye sahip olması ve bu likiditeyi yüzde 4 oranında ECB'ye park etmesi, ECB'yi ve Euro Bölgesi'ndeki ulusal merkez bankalarının birçoğunu kırmızıya itiyor.

Holzmann, "Bu sübvansiyonu sunmamız için hiçbir para politikası nedeni yok. Mevcut yapının merkez bankalarının mali sonuçları üzerinde büyük bir yük oluşturması kabul edilebilir değil. Görünürde bir son olmadan açık veremeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.

ECB faiz indirimine ne zaman başlayacak? Yetkililerinden açıklama

 

ECB Başkanı Lagarde: Enflasyon düşmeye devam edecek

 

Fed'den Faiz indirimini 'erteleme' mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)