BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB faiz indirimine ne zaman başlayacak? Yetkililerinden açıklama----

ECB faiz indirimine ne zaman başlayacak? Yetkililerinden açıklama

ECB faiz indirimine ne zaman başlayacak? Yetkililerinden açıklama
25 Mart 2024 - 14:19 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane'ye göre Ücretlerde yavaşlama, faiz indirimine kapı açacak. İtalya Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi Üyesi Fabio Panetta'ye göre ise ECB faiz indirimine doğru ilerliyor

Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, ECB'nin ücret artışlarının daha normal seviyelere doğru yavaşladığından giderek daha fazla emin olduğunu ve potansiyel olarak faiz indirimlerine kapı açtığını söyledi.

Lane, "Birkaç yıl boyunca ücretlerde normal seviyenin üzerinde bir artış olması arzu edilir ve kaçınılmaz bir durum. Ancak emin olmamız gereken şey, bunun normale dönmesi. Bunun yolunda gittiğinden emin olduğumuzu söyleyebilirim" diye ekledi.

Lane, ECB'nin ücret artışının yavaşladığından ve enflasyonun öngörüldüğü gibi %2'lik hedefe doğru ilerlediğinden emin olduğunda, faiz indirimlerini tartışmaya başlayabileceğini vurguladı.

Panetta: ECB Faiz indirimine doğru ilerliyor

İtalya Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi Üyesi Fabio Panetta, enflasyonun hızla düşmesi ve bankanın %2'lik hedefine yaklaşması nedeniyle Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimine doğru ilerlediğini söyledi.

Panetta, enflasyonda gözlenen aşağı eğilimin faiz indirimini "mümkün" kıldığını söyledi.

Panetta, "Özellikle son haftalarda ECB yönetim konseyinde ortaya çıkan fikir birliği faiz indirimine doğru gidildiğine işaret ediyor" dedi.

ECB Başkanı Lagarde: Enflasyon düşmeye devam edecek

 

ECB Başkan Yardımcısı: ECB, haziranda faiz indirimlerini tartışabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)