BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB tutanakları yayımlandı----

ECB tutanakları yayımlandı

ECB tutanakları yayımlandı
06 Ekim 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tutanakları enflasyonun olağanüstü yüksek seviyelerde kalacağı endişeleri ile agresif faiz artırıldığını gösterdi.

Euro Bölgesi'nde rekor seviyelere ulaşan enflasyon ile mücadele için ECB, para politikasında sıkılaştırmaya gideceğini açıklamıştı.

Eylül ayı toplantısında 75 baz puan ile faizi yüzde 1,25 seviyesine çıkaran ECB, bunun devam edebileceği sinyalini vermişti.

7-8 Eylül tarihlerinde yapılan Yönetim Konseyi toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, enflasyonun aşırı yüksek seviyelere saplanıp kalacağı endişelerinin faiz artırımını tetiklediğini bildirdi.

Tutanaklardaki açıklamalara göre ECB, zayıf büyümeye mal olsa bile enflasyonun olağanüstü yüksek seviyelere saplanıp kalmaması için agresif politika sıkılaştırmaya yöneldi.

Bazı politika yapıcılar 50 baz puan istese de çoğunluğun 75 baz puan için oy verdiğini belirten Kwarteng, ekonomistler ve politika yapıcıların faizi yüzde 1,5-2,0 aralığına çekme niyetleri olduğunu vurguladı.

ECB üyesinden 'faiz artırımına devam' mesajı

 

ECB faizi yüzde 2,50'ye kadar çıkarabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)