BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB: Emlak piyasası endişe kaynağı haline geldi----

ECB: Emlak piyasası endişe kaynağı haline geldi

ECB: Emlak piyasası endişe kaynağı haline geldi
16 Şubat 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası(ECB), salgında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması nedeniyle emlak piyasasının Euro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu belirtti.

ECB denetçileri, Banka'nın internet sitesinde yayımladıkları "Emlak riskini yakından takip etmek" bülteninde, emlak piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ticari ve konut amaçlı gayrimenkullerin endişe kaynağı haline geldiği ve bankaların buna maruz kalmasının daha yakından incelenmesinin planlandığı aktarılan bültende, "ECB Bankacılık Denetimi, bankaların ticari ve konut amaçlı gayrimenkul sektörlerine yönelik risklerini önemli bir güvenlik açığı olarak belirledi." ifadesi kullanıldı.

Bültende, bankaların ticari gayrimenkul risklerinin, ECB'nin direkt denetimi altındaki yaklaşık 115 bankanın kredilerinin yaklaşık yüzde 8'ini ve kurumsal kredilerinin de yüzde 20'sinden fazlasını oluşturduğu bildirildi.

Öte yandan, ECB tarafından yapılan bir araştırmada, sahibi tarafından kullanılan konutların enflasyona dahil edilmesinin Euro Bölgesi'ndeki enflasyon ölçümü üzerinde yukarı yönlü önemli bir etkisi olacağı vurgulandı.

Emlak piyasası sigorta sektörünü nasıl etkiliyor?

 

5 ekonomistten emlak piyasası tahminleri

 

ECB yetkilisi Kazaks faiz artış sinyali verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)