BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatEmlak piyasası sigorta sektörünü nasıl etkiliyor?----

Emlak piyasası sigorta sektörünü nasıl etkiliyor?

Emlak piyasası sigorta sektörünü nasıl etkiliyor?
09 Şubat 2022 - 17:57 www.finansgundem.com

Yükselen emlak fiyatları ve tedarik zincirlerindeki sorunlar, sigorta sektöründe de zorluklara neden oluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emlak fiyatlarında yükseliş ve pandemi nedeniyle tedarik zincirlerinde ortaya çıkan sorunlar, inşaat sektöründe olduğu kadar sigorta sektöründe de zorluklar yaratıyor. Sigorta şirketleri emlak alıcılarının oturum ya da yatırım amaçlı emlak alımı mı yaptığını değerlendiremiyor. Sigorta Uzmanı Steven Harris, kiralama konusunda da tedarik sorunlarının olduğunu dile getirerek, Kanada’da boş kiralık evlerin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu söyledi.

Insurance Business’ın haberine göre tedarik zincirleri hem satılım hem de kiralık evlerdeki doluluk oranlarını etkilese de Harris her iki trendin de birbirini dengelediğini açıkladı. Harris, “bir adım geri çekilip tüm trendlere baktığımızda, satılık ve kiralık evler konusunda her zamankine benzer bir tablo görüyoruz” dedi. Devamında, “aktivitede herhangi bir yükseliş gözlemlemedik. Genç kuşaklar halen emlak alımı konusunda zorluk yaşıyor ve bunun sonucunda ev kiralıyorlar” ifadesini kullandı.

Ev sahipleri cephesinde, yatırım alımları, oturmak için alınan emlaklardan daha fazla sayıda olmaya başladı. Harris tüm müşterilerin sigorta seçenekleri konusunda doğru danışmanlık alması gerektiğini dile getirdi.

Harris, “birçok sigorta şirketi farklı kurallara sahip ve kiralık emlaklara farklı yaklaşıyor” dedi. devamında, “bir ev sahibi olarak, öğrencilerin kiralayacağı bir emlak yatırımı yapıyorsanız ya da evinizi bir aileye kiraya verecekseniz, bu sigorta kapsamında büyük farklar yaratır” ifadesini kullandı. Emlak piyasası müşterilerin ev sahipliğine bakışını da değiştiriyor ve Harris’e göre sigorta şirketleri emlak sahiplerinin gelecekteki yatırımları konusunda da bilgi sahibi olmalı. Bu şekilde müşterilerinin risk profillerini bilebilir ve buna özel seçenekler oluşturabilirler.

Harris, “birçok sigorta şirketi ev sahiplerinin kiracı sigortasına sahip olmasını da zorunlu tutuyor” diyerek, “yeni bir ev sahibinin bunu göz önünde buldurması gerek” ifadesini kullandı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre kiracı sigortaları yalnızca kişisel mülkler için kullanılmıyor, ek yaşam masraflarını da kapsayabilir ve sigorta şirketleri ev sahiplerinin kendilerini korumaları için bu tür sigortaları kira sözleşmelerine dahil etmesini isteyebilir. 

Harris, “bir kiracı yangın ya da sel nedeniyle kayıp yaşadığı takdirde sigortasının olmaması, kirasını ödeme kapasitesini etkileyebilir” dedi. Açıklamasının devamında, “kiracı sigortası bu riski telafi eder ve her iki tarafa da finansal istikrar sağlar” ifadesini kullandı.

Daha fazla sigorta müşterisini kiracı sözleşmesine yöneltmenin zorluklarından bahseden Harris, “kiracı poliçelerinde, poliçe sahipleri minimum limitlere sahiptir çünkü bir tazminat durumunda maliyetlerin yükseleceğini bilirler” dedi. 20-35 yaş aralığındaki birçok kişi için bir ev satın almak oldukça zor ancak kiracı sigortası, güvence sağlayabilir. Ev sahipleri için yenileme maliyetleri primler üzerinde etkili oluyor. İnşaat malzemelerinin fiyatları yükselirken, oranlar da artıyor.

Harris, “emlak alanında genel bir artış söz konusu” dedi. Devamında, “hem sigorta şirketlerinin hem de sigorta müşterilerinin yükümlülükleri anlaması gerekiyor” ifadesini kullandı.

AVM'lerde verimlilik ve ziyaretçi sayısı artıyor

 

Türkiye Sigorta’nın karı geriledi

 

Fed ve BoE üyelerinden enflasyon açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)