BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB yetkilisi Kazaks faiz artış sinyali verdi----

ECB yetkilisi Kazaks faiz artış sinyali verdi

ECB yetkilisi Kazaks faiz artış sinyali verdi
16 Şubat 2022 - 15:57 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks, 2022'de faiz artışının mümkün olduğunu söyledi. Kazaks, erken adım atarak piyasayı sarsmamak gerektiğini belirtti.



Martins Kazaks, "Verileri izleyeceğiz, ancak bu sene bir faiz artışı olası" bilgisini verdi. Kazaks enflasyonun son 2 ayda yüzde 5'i aşarak rekor kırmasıyla durumun daha belirgin hale geldiğini, enflasyonun geçmiştekinden çok daha yüksek seyrettiğini ifade etti.

Kazaks'ın açıklamaları Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel ve Hollanda MB Başkanı Klaas Knot'un 2022'de faiz artışına sıcak baktığına dair şahin söylemlerinin sonrasında geldi. ECB Başkanı Christine Lagarde ise erken sıkılaşmanın Avrupa'da pandemi sonrası toparlanmaya zarar verebileceği uyarısında bulunmuştu.

Kazaks da kademeli ve temkinli olmak gerektiğini söyleyerek, "faizlerin hızlı biçimde artması toparlanmaya sekte vurur" dedi.

Bölgede enflasyonun bankanın yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde seyretmesi nedeniyle ECB, Fed ve İngiltere Merkez Bankalarını takip ederek Faiz artırması için baskıyla karşı karşıya bulunuyor.

Piyasalarda gerilim azalıyor: Gözler Fed'e çevrildi

 

Faiz artışları kripto paraları nasıl etkiler?

 

Lagarde: Enflasyon yakın gelecekte yüksek kalacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)