BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB, 20 bankanın sermaye zorunluluğunu artırdı----

ECB, 20 bankanın sermaye zorunluluğunu artırdı

ECB, 20 bankanın sermaye zorunluluğunu artırdı
19 Aralık 2023 - 11:53 www.finansgundem.com

ECB, ödenmeyen, sorunlu kredileri karşılamak için yeterli nakit ayırmadıklarına karar verdiği 20 banka için sermaye zorunluluklarını artırdığını bildirdi.

Euro bölgesi bankacılık sektörüne ilişkin yıllık değerlendirmesini sunan Avrupa Merkez Bankası (ECB), 20 büyük bankaya sorunlu kredileri (NPE) nedeniyle sermaye "eklentileri" uyguladığını belirtti.

ECB, "Bu vakalarda, ECB'nin teminat beklentilerine göre bir eksiklik tespit edildi, çünkü eski sorunlu kredilerden kaynaklanan riskler için teminatın yetersiz olduğu değerlendirildi" dedi.

Banka, "Yüksek faiz ortamının hem bazı fonlama kaynaklarının oynaklığını hem de bankaların fonlama maliyetlerini orta vadede, tam da önemli miktarda merkez bankası fonlamasının değiştirileceği bir dönemde artırması bekleniyor" dedi.

ECB, zayıf ekonomik ortam nedeniyle banakların varlık kalitesinin bozulduğuna dair bazı erken işaretler olduğunu ve bunun sorunlu kredi stokunu artırabileceğini de sözlerine ekledi.

Euro Bölgesi bankalarının geneli için CET1 sermaye yeterlilik oranının yüzde 10,7'den yüzde 11,1'e yüksediğini de belirtti.

ECB üyesi Villeroy: Faizin 2024'te düşürülmesi gerekli

 

Deutsche Bank, ECB'den 2024'te faiz indirimi bekliyor

 

ECB, Societe Generale'nin sermaye zorunluluğunu artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)