BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank, ECB'den 2024'te faiz indirimi bekliyor----

Deutsche Bank, ECB'den 2024'te faiz indirimi bekliyor

Deutsche Bank, ECB'den 2024'te faiz indirimi bekliyor
07 Aralık 2023 - 08:04 www.finansgundem.com

Deutsche Bank ekonomistleri ECB'den 2024'te 150 baz puan faiz indirimi bekliyor. Ekonomistler ayrıca ECB faizinde 2024 sonuna kadar toplamda 150 baz puanlık bir gevşeme olacağını düşünüyorlar.

Mark Wall liderliğindeki Deutsche Bank ekonomistleri yayınladıkları raporda, "En son enflasyon verileri ve resmi yorumların tonu göz önüne alındığında, çok çekingen davrandığımızdan korkuyoruz. Risk şimdi daha erken ve daha büyük kesintiler ve Fed'den daha fazla ayrışabilen bir ECB" değerlendirmesini yaptılar.

Deutsche Bank ekonomistleri, ECB'den ilk faiz indiriminin Haziran yerine Nisan ayında geleceğini öngörürken, Mart ayı için de "önemli bir indirim riski" olduğunu ifade ettiler.

Ekonomistler, ECB faizinde 2024 sonuna kadar toplamda 150 baz puanlık bir gevşeme olacağını düşünüyorlar.

Ninety One'da portföy yöneticisi olan Stephanie Niven ise, merkez bankacılarının daha uzun süre daha yüksek bir senaryoya yöneldikleri göz önüne alındığında, Euro bölgesinde faiz indirimlerinin önümüzdeki yılın sonunda gerçekleşmesinin daha olası olduğunu söyledi.

Niven Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta, "Avrupa etrafındaki tüm anlatılara, sadece son üç haftada gördüğümüz ters yüz olma durumuna bakmak ilginç. Avrupa'nın hem konjonktürel hem de yapısal zorlukları var ve bu da piyasaların ECB'den gerçekten ne yapmasını beklediğine dair bu salınım ve oynaklığın çoğuna neden oluyor." dedi.

Ekonomik veriler daha fazla zayıflık işareti gösteriyor

Euro bölgesi tüketici fiyatları Ağustos ayında %5,3 iken Kasım ayında yıllık bazda %2,4 ile beklenenden daha az arttı. Bu oran ECB'nin %2'lik hedefine 2021 ortalarından bu yana hiç olmadığı kadar yakın.

Aynı zamanda, ekonomik veriler daha fazla zayıflık işareti gösteriyor. Almanya'da fabrika siparişleri Ekim ayında beklenmedik bir şekilde düşerek Avrupa'nın en büyük ekonomisinde üretimin nasıl bir çıkmaza girdiğinin altını çizdi.

Invesco'da çok sektörlü portföy yönetimi başkanı olan Gareth Isaac, "Avrupa ekonomisi, finansal koşullar sıkılaştıkça son 12 aydır istikrarlı bir şekilde kötüleşiyor" dedi. Isaac, önümüzdeki yıl işgücü piyasalarının yumuşamasını ve bunun da "enflasyon hedefe geri dönerken ECB'ye Faiz oranlarını keskin bir şekilde düşürmeye başlaması için kılıf sağlamasını" bekliyor.

ECB’den bankalara iklim uyarısı: Göründüğünüz gibi değilsiniz

 

ECB üyesi Nagel: Faiz artırımlarının sona ermesi şart değil

 

Schnabel: ECB faiz artırımını masadan kaldırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)