BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarE-krona ödeme aracı olmaya hazır----

E-krona ödeme aracı olmaya hazır

E-krona ödeme aracı olmaya hazır
07 Nisan 2022 - 09:04 www.finansgundem.com

İsveç Merkez Bankası, önerilen dijital para birimi olan e-krona’nın gerçek dünyada ticari ve perakende ödemeleri için bankaları devreye alacak.


İsveç merkez bankası, e-krona’nın ikinci deneme aşamasını tamamladı. Riksbank’a göre ülkenin CBDC’si şu anda bankalarla ve ödeme hizmetleri sağlayıcılarıyla entegrasyona hazır.

İsveç merkez bankasının e-krona isimli CBDC dijital varlık projesi ikinci deneme aşamasını başarıyla tamamladı. Merkez bankası Riksbank’a göre e-krona şu anda bankacılık ağlarıyla entegrasyona ve işlemleri kolaylaştırmaya hazır durumda bulunuyor.

Şubat 2021’de başlayan e-krona’nın ikinci deneme projesinde CBDC’nin, ülkenin mevcut dijital bankacılık altyapısı içinde işlev görme konusundaki teknik yeteneği konusu araştırıldı. Araştırmaya katılan bankalar arasında Handelsbanken ve Tietoevry de vardı.

Araştırmalar sonucunda e-krona’nın fiyat para birimiyle başarılı bir şekilde değiştirilebildiği ve hem online hem offline işlemlerinde de kullanılabildiği sonucuna varıldı. Çin başta olmak üzere birçok ülke kendi dijital parasını test ediyor. Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkeler ise bu konuda düzenleme ve yeni bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

İsveç akaryakıt vergisini düşürüyor

İsveç NATO'ya kapıyı kapattı

Enerji fiyatlarının yüksekliği İsveç'te enflasyonu tetikledi

İsveç'te faiz değişmedi, kron değer kaybetti

İsveç'ten Ukrayna'ya 5,4 milyon dolarlık yardım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)