BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDüzenleyiciler Wirecard Skandalı'ndan ders almalı----

Düzenleyiciler Wirecard Skandalı'ndan ders almalı

Düzenleyiciler Wirecard Skandalı'ndan ders almalı
30 Nisan 2021 - 18:05 www.finansgundem.com

Fintek şirketleri sağladıkları benzersiz imkanların yanında büyük riskleri de beraberinde çalışıyorlar. İngiltere Parlamentosu’nun APPG raporunda denetleyicilerin Wirecard skandalından ders alması gerektiği belirtildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal teknoloji firmaları finans dünyasının geleceği için çok önemli bir rol üstlenmelerine karşın finans sistemi için büyük riskleri de beraberinde getiriyorlar. İngiltere Parlamentosu’nda bir grup milletvekili hükümetlerin fintek uygulamaları konusunda hata yapmaması gerektiğini belirterek Alman piyasa düzenleyici kurumlarının karıştığı Wirecard skandalına dikkat çekti.

FinExtra’nın haberine göre İngiltere Parlamentosu’ndaki tüm partilerin katıldığı araştırma grubunun (APPG) raporunda, İngiltere’nin Wirecard benzeri skandalları nasıl önleyebileceğine dikkat çekildi.

Almanya’nın piyasa düzenleyicisi BaFin, Wirecard skandalı sırasında mali muhasebe usulsüzlükleri suçlamalarına karşılık fintek uygulamasını ısrarla savunmuştu. Ancak Wirecard’a yönelik iddiaların doğrulanması geçtiğimiz yıl BaFin’i oldukça zor durumda bırakmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yakın zamanda İngiltere’nin piyasa düzenleyicisi FCA, Eski Wordplay Group’un CEO’su Ron Kalifa’nın tavsiyelerine dayanarak fintek sektörüne ilişkin detaylı bir inceleme yayınlamıştı. Parlamento Araştırma Grubu Başkanı Karen Bradley, Kalifa Raporu’nun İngiltere fintek piyasası için fazlasıyla önemli olduğuna dikkat çekti. Bradley, İngiltere Hükümeti’nin Kalifa'nın finteklerin daha sert bir şekilde denetlenmesini sağlamak için tasarlanan ölçeklendirme önerisine verdiği desteği memnuniyetle karşılıyor.

Araştırma grubu başkanı konuyla ilgili açıklamasında, “APPG firmaların büyüklüklerine, karmaşıklıklarına ve pazara katılımlarına uygun olacak şekelde orantılı bir piyasa düzenlemesine ihtiyaç duydukları görüşündedir. Düzenleyiciler, firmaları ölçeklendirirken ortaya çıkan sorunları tahmin edecek kadar hızlı olmalı ve bu yeni tür kurumların nasıl çalıştığını anlamak için uzman bilgisine sahip olmalıdır” dedi.

Çin’den fintek şirketlerine sert uyarı

 

Bankacılıkta devrim: Uzaktan müşteri dönemi! Nasıl olacak?

 

Dev bankada Türkler yönetime geçti

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)