BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDuygusal CEO, çalışanlarını işten çıkardığı için gözyaşlarını tutamadı----

Duygusal CEO, çalışanlarını işten çıkardığı için gözyaşlarını tutamadı

Duygusal CEO, çalışanlarını işten çıkardığı için gözyaşlarını tutamadı
12 Ağustos 2022 - 11:41 www.finansgundem.com

İlk kez çalışanlarını işten çıkaran CEO, ağlarken çekilmiş bir fotoğrafını LinkedIn’de paylaştı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranları iş gücü piyasasında işten çıkarmaları normalleştiriyor. Çalışanlarını ilk kez işten çıkaran HyperSocial şirketi CEO’su Braden Wallake, ağlarken çekilmiş bir fotoğrafını LinkedIn’de paylaşınca, hiç beklemediği yorumlarla karşılaştı. Wallake’i samimi bulup onu anlayanlar olduğu gibi, yaptığını yanlış bulanların sayısı da epey fazlaydı.

The Washington Post’tan Taylor Telford’un haberine göre, Braden Wallake, CEO olmanın zor yanları konusunda dürüst olmak istediğini ifade etti. Gelen birçok yorumu ise ‘duyarsızlık’ olarak nitelendirdi. Yorumlar dikkate alındığında Wallake, biraz daha düşünmüş olsaydı, ağlarken çekilmiş selfie’sini LinkedIn’de paylaşmayabilirdi.

Çalışanlarımı ilk kez işten çıkardım

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bir pazarlama girişimi olan HyperSocial'ın 32 yaşındaki CEO'su Wallake, Washington Post'a verdiği röportajda ilk kez çalışanlarını işten çıkardığını söyledi. Zaten küçük bir ekibi olduğunu ve ekibini daha da küçültmeyi bugüne kadar aklından hiç geçirmediğini belirten Wallake, başka iş ayarlamaları yaparak durumu düzeltmeye çalışsa da sonunda iki çalışanının gitmesine izin vermek zorunda kaldığını söyledi. Wallake’in şirketi HyperSocial’ın toplam 17 çalışanı bulunuyordu.

Wallake, “Bu, şimdiye kadar paylaşacağım en savunmasız şey olacak” diye başladığı uzun gönderiyi gözyaşlarının göründüğü bir fotoğrafla eşleştirdi. Wallake, paylaşımıyla, hatalarını kabullenmek, zorlu kararların ardındaki acıyı hisseden diğer işletme sahiplerine ulaşmak ve onların yalnızlığına ortak olmak istediğini ifade etti. Wallake, gönderdiği paylaşımda, “İnsanların sadece her CEO'nun soğuk kalpli olmadığını ve insanları işten çıkarmak zorunda kaldıklarında bunu fazlasıyla umursadıklarını görmelerini istiyorum" diye yazdı.

Kendini beğenmiş bir tavır

Birçok kişi ise bu paylaşımından ötürü Wallake’i duyarsız olmakla suçladı. Gönderi, LinkedIn ve başka platformlarda hızla viral oldu. Wallake’in paylaşımını görenler, 2022 yılında işten çıkarılan 68 binden fazla teknoloji çalışanının içine düştükleri zor durum düşünüldüğünde, bu paylaşımı kendine beğenmiş ve gerçek dışı bir tavır olarak değerlendirdi.

Kimileri, “Belki de kendin hakkında değil, kararlarının etkilediği insanlar hakkında bir paylaşım yapabilirdin” diyerek Wallake’i eleştirdi. Bir başkası ise “Patronum beni sıfır özürle işten çıkarmak zorunda kaldığı için ağlarken çekilmiş bir fotoğrafını yayınlasaydı sinirlenirdim” dedi.

Bir arkadaşımızı kaybetmiş gibi hissediyoruz

Ancak, yorumlar arasında Wallake’e destek mesajları da yer aldı. Özellikle yöneticilerden gelen mesajları Wallake’i anladıklarını gösteren mesajlarla doluydu. Bir yorumda, “Bunu paylaştığınız ve iş dünyasına olan inancımı yeniden canlandırdığınız için teşekkür ederim” denildi.

Kamuoyunda ‘sadece kendi ceplerini doldurmak için çalışanlarını işten çıkaran’ bir yönetici imajı olduğunu bildiğini söyleyen Wallake, “Bir işletme sahibi olmanın ve insanları işten çıkarmak zorunda kalmanın eğlenceli bir tarafı olmadığının farkındayım ama biz de insanız ve bunu yaparken bir arkadaşımızı kaybetmişiz gibi hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Blockchain.com çalışanlarının dörtte birini işten çıkarıyor

 

Goldman Sachs’dan işten çıkarma sinyali

 

TikTok tarafı da küresel işten çıkarmalara başladı

 

Facebook toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor

 

JPMorgan yüzlerce çalışanını işten çıkardı

 

ABD'de işten çıkarmalar artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)