BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan yüzlerce çalışanını işten çıkardı----

JPMorgan yüzlerce çalışanını işten çıkardı

JPMorgan yüzlerce çalışanını işten çıkardı
23 Haziran 2022 - 14:07 www.finansgundem.com

ABD’de mortgage faiz oranlarındaki yükselişi Wall Street’in en büyük bankasının çalışanlarını vurdu. JPMorgan yüzlerce çalışacağını işten çıkaracağını veya pozisyonunu değiştireceğini duyurdu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase, ABD’deki konut piyasasını sarsan mortgage oranlarındaki artışlara yanıt olarak bu hafta geniş çaplı bir işten çıkarma dalgası başlattı. CNN International’ın haberine göre JPMorgan’dan yapılan açıkalamda, “Bu haftaki personel kararımız, mortgage piyasasındaki döngüsel değişikliklerin bir sonucuydu” ifadelerine yer verildi.

Karar sonucunda ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankasında yüzlerce kişi işten çıkarıldı. Ayrıca yüzlerce kişinin pozisyonu da yeniden değerlendirildi.

JPMorgan açıklamasında, "Karardan etkilenen birçok çalışanı proaktif olarak firma içinde yeni rollere taşıyabildik ve diğer personelinse Chase içinde ve dışında yeni iş bulmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz" denildi.

İşten çıkarma kararları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonla mücadelesini hızlandırması sonucu oluşan geniş kapsamlı etkileri gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre FED geçtiğimiz hafta politika faiz oranlarını 75 baz puan yükselterek son 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirmişti. FED’in bu kararı ABD Mayıs ayı enflasyonunun %8,6 ile son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonucu gerçekleşmişti. Faiz artışlarının ardından mortgage Faiz oranları agresif bir şekilde yükselerek 1987’den bu yana en hızlı artışını gösterdi.

Mortgage faizlerindeki artış sadece ABD mortgage piyasasını vurmakla kalmıyor. Mortgage taleplerindeki geri çekilme aynı zamanda finans şirketleri için kârlı bir alan olan refinansman aktivitelerinde getirileri düşürüyor.

Bankaya yakın bir isim konuyla ilgili açıklamasında, “Refinansman önemli ölçüde azalıyor. Kadrolaşma modelini destekleyecek kapasite maalesef yok” ifadelerine yer verdi.

Ayı piyasasını boğaya çevirecek 6 kritik değişim

 

Avrupa turizminde büyük kaos

 

Geride kalma korkusu finans çalışanlarını ofise çekti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)