BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBlockchain.com çalışanlarının dörtte birini işten çıkarıyor----

Blockchain.com çalışanlarının dörtte birini işten çıkarıyor

Blockchain.com çalışanlarının dörtte birini işten çıkarıyor
22 Temmuz 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Three Arrows Capital’ın iflasıyla birlikte 300 milyon dolarlık alacaklarını tahsil edemeyen kripto firması Blockchain.com personelinin dörtte birini işten çıkaracak


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto borsası şirketi Blockchain.com çalışanlarının dörtte birini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Dev kripto şirketindeki küçülme kripto para piyasasındaki keskin düşüşlerin ardından sektördeki önemli değişimlerin en sonuncusu niteliğinde.

Blockchain.com’un iflas eden kripto hedge fonu şirketi Three Arrows Capital’dan 300 milyon dolarlık alacağı bulunuyor. Financial News’in haberine göre şirket sözcüsü 21 Temmuz’da CoinDesk’e yaptığı bir açıklamada personel azaltma planını doğruladı. Habere göre Blockchain.com Arjantin’deki bütün ofislerini kapatacak, ABD’de ve İngiltere’de işçi çıkaracak ve bazı ülkelerdeki takım genişletme planlarını da iptal edecek. Şirketin söz konusu adımları sonucunda yaklaşık 150 Blockchain.com çalışanının işten çıkarılması bekleniyor.

Coinbase Global ve Gemini Trust da dahil olmak üzere dünyanın en büyük kripto para borsalarından bazıları, kripto piyasasındaki türbülans nedeniyle son zamanlarda personel sayısını azalttı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre kripto para birimlerindeki kriz sabitcoin (stablecoin) TerraUSD’nin dolarla olan denkliğini kaybetmesiyle Mayıs ayında başladı. Kripto paralar için önemli olan sabitcoinlerin dolarla olan denkliğini kaybetmesi bireysel ve kurumsal kripto yatırımcıların ciddi meblağlarda zarar etmesine yol açtı.

Wall Street Journal'ın daha önceki bir haberine göre, Blockchain.com ismiyle İngiltere’de iş yapan Blockchain Access UK firması, iflas eden kripto hedge fonu firması Three Arrows Capital’a 302,6 milyon dolar kredi verdi. İflas eden firmanın alacaklılarına ödeme yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Geçen yıl, Blockchain Access UK, kamuya açıklanmayan bir miktar üzerinden Arjantinli kripto para birimi platformu SeSocio.com'i satın aldı. Firma o dönemde 100 SeSocio çalışanını bünyesine katmanın yanı sıra Brezilya, Şili, Kolombiya ve Meksika’da ofis açmayı ve yeni personel işe almayı planlıyordu.

2021 yılında dijital varlıklarda görülen boğa piyasasıyla ve Bitcoin’in 60.000 dolar seviyesini aşmasıyla zirveye ulaştı. Bu süreçte kripto firmaları da hızlı bir şekilde büyüdü. Ancak kripto piyasasındaki bu momentum merkez bankalarının enflasyonu kontrol edebilmek için faiz artırımlarına gitmesiyle tersine döndü. Yatırımcılar kripto para birimleri yerine varlıklarını daha güvenli limanlara geçirdi. Bitcoin 22 Temmuz itibariyle 23,612 dolardan işlem görüyor.

Son dönemde kripto piyasasında yaşanan iflas dalgası da kripto yatırımları konusundaki endişeleri artıyor. Dijital para birimleri fiyatlarındaki çöküşün ardından para çekme işlemlerini durduran kripto firması Celsius Network geçtiğimiz hafta iflas başvurusunda bulunmuştu. Bir başka kripto firması Vauld Group, para çekme işlemlerini duraklattıktan sonra Singapur'daki alacaklılara karşı iflas koruma başvurusunda bulundu.

25 milyar dolardan 167 milyon dolara: Kripto devi Celsius nasıl iflas etti?

 

Kripto para endüstrisini erkekler mi yönetiyor?

 

Güney Kore kriptoların vergilendirilmesini erteleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)