BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyayı temizlemek için buluştular----

Dünyayı temizlemek için buluştular

Dünyayı temizlemek için buluştular
11 Şubat 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Let’s Do It adlı uluslar arası çevre hareketi, geleneksel yıllık konferansını Kosova’da yaptı. Türkiye dahil 40 ülke temsilcileri projelerini tanıttı

Uluslararası sivil çevre hareketi “Let’s Do It!”(Haydi yapalım)  6 – 9 şubat tarihleri arasında yasadışı atık problemini ele almak için 40’tan fazla ülkenin temsilcisiyle  Kosova, Priştina’da büyük bir konferans yaptı. Konferansta Türkiye’yi hareketin Türkiye Koordinatörü Aigi Karakaya, Akdeniz-Türkiye  Koordinatörü Emre Ustaoğlu ve Akdeniz-Türkiye  Dış İlişkiler Sorumlusu Selman Yavuz Demiröz temsil etti.
Yasal olmayan çevre kirliliğine dikkat çekmek için bir gün içerisinde global çaplı temizlik yapmayı hedefleyen bir hareket olan Let’s Do It. Estonya önderliğinde başlayan bir hareket. 5 yıl içinde dünyanın önemli  gönüllü çevre hareketleri arasında yer almayı başaran Let’s Do It!  hareketi  9 milyon gönüllüye ulaştı.  2013 yılında doğal çevredeki yasal olmayan çöplerden kurtulmak amacıyla yapılan ortak temizlik aktivitesine 2.4 milyon insanın katıldı. 

CESARET İSTEYEN HAYAL

Geleneksel olarak düzenlenen Let’s Do It! Temiz Dünya Konferansı bu yıl ilk defa hareketin doğduğu yer olan Estonya’nın dışında düzenlendi. Ülke temsilcilerinin başarı hikayeleri ve gelecek planlarından bahsettiği Priştine’deki konferansta hareketin lideri Rainer Nõlvak “Temiz bir çevre ve yeşil bir dünya hayal etmek cesaret ister” diyerek  çevre sorunlarına dikkat çekti.  

TÜM AKDENİZ SAHİLİ TEMİZLENECEK

Birleşmiş Milletler tarafından da desteklenen harekete Türkiye 2012'de katıldı. Let’s Do It Akdeniz-Türkiye temsilcileri, konferansta, 2014 yılı için hazırlanan projelerinin sunumunu yaptı.  Çanakkale’den Hatay’a kadar Akdeniz’e kıyısı olan bütün şehirlerin sahillerini 10 Mayıs 2014 tarihinde bir günde temizlenmesi hedeflenen proje, katılımcılar tarafından heyecanla karşılandı. Bu arada Türkiye'de sahil dışındaki iç bölge etkinliğini de Aigi Karakaya'nın koordinatörlüğündeki Let's Do It Türkiye ekibi gerçekleştirecek. 

'(Fotoğraf: Nele Hendrikson)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)